Kiderül az ég az Outletek felett

Pénzcentrum
2007. január 18. 08:30

Rendszerint karácsony után, december 27-én kezdődik Ausztriában a parndorfi outletben a téli leértékelés, idén azonban a meleg miatt már december 16-án megkezdődött az árleszállítás. Nem véletlen, ugyanis a hírek szerint az enyhe idő megviselte az európai ruházati piacot, a téli konfekcióból csak kis mennyiségben tudtak eladni a kereskedők - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hasonló a helyzet Magyarországon is, a téli választéktól roskadoznak az üzletek polcai, pedig "normális esetben" ilyenkor már a tavaszi kollekcióval kezdik megtölteni a kiürült boltokat.. A leárazások itthon karácsony után kezdődtek, de az igazi dömping január első hetében indult a plazákban, szinte mindenütt 30-50-70 százalékos árvágással.

Ami nem jó a belvárosi kereskedőknek, az jó lesz az outleteknek. Azzal kell számolni, hogy a következő téli szezonban jelentős mennyiségű és bő választékú kollekció érkezik majd a hazai outletekbe, nyilvánvalóan olcsón. A Premier is érzékelte a szokatlanul meleg tél hatását. Decemberben 10 százalék alatt maradt a forgalom bővülése, miközben az előző hónapok mindegyikében két számjegyű növekedést mutatott a biatorbágyi outlet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20