3 °C Budapest

Kiderül az ég az Outletek felett

Pénzcentrum
2007. január 18. 08:30

Rendszerint karácsony után, december 27-én kezdődik Ausztriában a parndorfi outletben a téli leértékelés, idén azonban a meleg miatt már december 16-án megkezdődött az árleszállítás. Nem véletlen, ugyanis a hírek szerint az enyhe idő megviselte az európai ruházati piacot, a téli konfekcióból csak kis mennyiségben tudtak eladni a kereskedők - írja a Napi Gazdaság.

Hasonló a helyzet Magyarországon is, a téli választéktól roskadoznak az üzletek polcai, pedig "normális esetben" ilyenkor már a tavaszi kollekcióval kezdik megtölteni a kiürült boltokat.. A leárazások itthon karácsony után kezdődtek, de az igazi dömping január első hetében indult a plazákban, szinte mindenütt 30-50-70 százalékos árvágással.

Ami nem jó a belvárosi kereskedőknek, az jó lesz az outleteknek. Azzal kell számolni, hogy a következő téli szezonban jelentős mennyiségű és bő választékú kollekció érkezik majd a hazai outletekbe, nyilvánvalóan olcsón. A Premier is érzékelte a szokatlanul meleg tél hatását. Decemberben 10 százalék alatt maradt a forgalom bővülése, miközben az előző hónapok mindegyikében két számjegyű növekedést mutatott a biatorbágyi outlet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58