1 °C Budapest

Célkeresztben a WIW-esek? Vadásznak a csalók!

Pénzcentrum
2006. december 7. 05:30

Újfent támadásba lendültek az internetes csalók, a legújabb célpontot a közösségi oldalak jelentik, ezek közül is az IWIW amerikai megfelelője, a MySpace felhasználói estek áldozatául az információgyűjtő férgeknek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A férgek a MySpace sebezhető pontját kihasználva kicserélik az eredeti linkeket a felhasználói profilokban úgynevezett "phishing site"-okra mutató linkekkel. A cél természetesen a felhasználók személyes adatainak és jelszavainak megszerzése, amelyet úgy érnek el, hogy a linkek egy pornográf oldalra vezetnek, amelyen keresztül a Zango adware bejut az internetfelhasználó gépére.

Amint egy profil megfertőződik (amely általában egy videó letöltéssel és megtekintéssel történik), a linket rögzítik, és az beépül a felhasználó profiljába, amely tovább fertőzi azoknak a felhasználóknak az oldalát, akik rákeresnek arra.

A fertőzött profilok azonban felismerhetőek, általában egy üres QuickTime videó linket tartalmaznak, vagy a fejlécben látható linkből észlelhetjük, hogy már nem a MySpace oldalán vagyunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?