28 °C Budapest

Köddé vált milliárdok: pörög a biznisz...

Pénzcentrum
2006. november 15. 11:00

Aggasztóan nő az Európai Unióban az áfacsalások mértéke, mely évente eléri a közösségi agrárköltségvetés értékét és ötszöröse a foglalkoztatásra vagy szociális kiadásokra fordított összegeknek - írja a Magyar Nemzet.

Az áfacsalások tipikus célpontjai azok a modern technikai eszközök, melyek szállítása nem igényel nagy helyet, értékük azonban elég nagy ahhoz, hogy megérje csalni.

Az EU-ban a tagállamok közötti szállítás forgalmiadó-mentes, így áfa csak akkor adódik az árhoz, ha a terméket az adott országban eladják. Az erre szakosodott cégek azonban az áfát nem fizetik be, sőt az árut a lánckereskedelem egy másik résztvevője újra exportálja és visszaigényli a be sem fizetett áfát.

A tapasztalatok szerint Dubai és Ciprus a legalkalmasabb a visszaimportálásra, a vállalatok pedig úgy növelik profitjukat, hogy ezt a körhintacsalást többször ismételgetik.

A szokatlanul magas nyereség miatt mára szervezett bűnözői csoportok is bekapcsolódtak a folyamatba. Az APEH tapasztalatai szerint hazánkban elsősorban a körbeszámlázásos csalás terjedt el, ezek mértékében azonban nem maradunk el az uniós átlagtól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Éves szinten 200-250 milliárd euró veszteséget okoznak az unióban az adócsalások, melyből 160 milliárdot tesz ki az áfacsalás. Utóbbiért az összes uniós vállalkozás 2%-a felelős.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm