Vonattal Ferihegyre - tavasztól

Pénzcentrum
2006. november 10. 09:00

Tavasszal - egy éves késéssel - megindulhat az első vonat Ferihegyre. A járatokat várhatóan fél óránként lehet majd igénybe venni, körülbelül ezer forintért - írja a Napi.

Mosóczi László, a MÁV pályavasúti főigazgatója elmondta, hogy a jegyár kialakításakor 40 százalékos kihasználtsággal, 30 perce követéssel számoltak, de elképzelhető, hogy a pályahasználati díj módosulásának köszönhetően mérséklődni fog az ár. Az összeg kialakításakor figyelembe vették a taxi, minibusz és BKV járatok árait is.

A MÁV a közelmúltban írta alá a Colas Zrt-vel a Ferencváros-Vecsés projekt kivitelezői szerződését - ennek köszönhető a tavaszi járatindítás. A 21,3 millió eurós beruházás 50 százalékát ISPA-forrásból finanszírozzák. Sort kerítenek a vasúti pálya teljes felújítására, s az állomások infrastruktúrájának rekonstrukciójára is a beruházás keretében.

A Szemeretelep megálló a lakosság kérésére a tervezettel ellentétben a helyén marad, ettől távolabb, 600-800 méterre alakítják majd ki a gyalogos felüljáróval is ellátott megállót. A dízelvonatok Vecsésig közlekednek. Itt azonban nincs lehetőség például autóbuszos közlekedés kialakítására, így ideiglenesen csak más közlekedési eszközzel lehet elérni a Ferihegy 2-es terminált, mivel közben folyamatban van a Ferihegy Expressz kiépítése is. A járat nyomvonala elképzelések szerint a Keleti pályaudvarról indulna, Kőbánya Kispest érintésével egy harmadik vágányon haladna tovább a terminálok felé. A beruházás várható kezdete még nem ismert, mivel egyelőre az engedélyeztetési tervek előkészítésén dolgoznak a MÁV-nál.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem