3 °C Budapest

Vonattal Ferihegyre - tavasztól

Pénzcentrum
2006. november 10. 09:00

Tavasszal - egy éves késéssel - megindulhat az első vonat Ferihegyre. A járatokat várhatóan fél óránként lehet majd igénybe venni, körülbelül ezer forintért - írja a Napi.

Mosóczi László, a MÁV pályavasúti főigazgatója elmondta, hogy a jegyár kialakításakor 40 százalékos kihasználtsággal, 30 perce követéssel számoltak, de elképzelhető, hogy a pályahasználati díj módosulásának köszönhetően mérséklődni fog az ár. Az összeg kialakításakor figyelembe vették a taxi, minibusz és BKV járatok árait is.

A MÁV a közelmúltban írta alá a Colas Zrt-vel a Ferencváros-Vecsés projekt kivitelezői szerződését - ennek köszönhető a tavaszi járatindítás. A 21,3 millió eurós beruházás 50 százalékát ISPA-forrásból finanszírozzák. Sort kerítenek a vasúti pálya teljes felújítására, s az állomások infrastruktúrájának rekonstrukciójára is a beruházás keretében.

A Szemeretelep megálló a lakosság kérésére a tervezettel ellentétben a helyén marad, ettől távolabb, 600-800 méterre alakítják majd ki a gyalogos felüljáróval is ellátott megállót. A dízelvonatok Vecsésig közlekednek. Itt azonban nincs lehetőség például autóbuszos közlekedés kialakítására, így ideiglenesen csak más közlekedési eszközzel lehet elérni a Ferihegy 2-es terminált, mivel közben folyamatban van a Ferihegy Expressz kiépítése is. A járat nyomvonala elképzelések szerint a Keleti pályaudvarról indulna, Kőbánya Kispest érintésével egy harmadik vágányon haladna tovább a terminálok felé. A beruházás várható kezdete még nem ismert, mivel egyelőre az engedélyeztetési tervek előkészítésén dolgoznak a MÁV-nál.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?