33 °C Budapest

A vonat és a repülőgép

Pénzcentrum
2006. augusztus 7. 06:50

Októberben elkezdődhet a kivitelezés, decemberre pedig átadhatják a Ferihegy I-es repülőtér termináljának vasúti megállóhelyét. A Ferencváros-Vecsés vonalszakasz felújítása keretében a jelenlegi Szemeretelep vasúti megállóhelyet helyezik át a Ferihegy I-es terminálhoz.

Októberben elkezdődhet a kivitelezés, decemberre pedig átadhatják a Ferihegy I-es repülőtér termináljának vasúti megállóhelyét. A Ferencváros-Vecsés vonalszakasz felújítása keretében a jelenlegi Szemeretelep vasúti megállóhelyet helyezik át a Ferihegy I-es terminálhoz.


A MÁV decemberre teremti meg a közvetlen vasúti összekötettést a Nyugati pályaudvar és a ferihegyi repülőtér I-es terminálja között -A jelenlegi Szemeretelep vasúti megállóhelyet áthelyezik a Ferihegy I-es terminálhoz a Ferencváros-Vecsés vonalszakasz felújítása keretében. A megállóhely áthelyezésére a kivitelezői tenderelőkészítés folyamatban van. Az ajánlatokat szeptember elején adhatják be a jelentkezők, a kivitelezésre szóló szerződést várhatóan szeptember végén kötik meg.


A MÁV úgy tervezi, hogy a kivitelezés 2006. októberében elkezdődhet, az ütemezés szerint az új peron a Ferihegy I-es terminálnál 2006. decemberben készül el.


A MÁV korábban azzal számolt, hogy az idén ősszel elindul a kötöttpályás közlekedés a Nyugati pályaudvar és a ferihegyi repülőtér között. A kisebb késedelmet ehhez képest az okozza, hogy a társaság lehetőséget kapott a műszaki tartalom bővítésére az Európai Unió forrásból megvalósuló Ferencváros-Vecsés beruházásnál.
A támogatás révén Kőbánya-Kispest és Vecsés között átépítik a vasúti pályát az eredeti tervben szereplő emelt szintű karbantartás helyett. A műszaki tartalom bővítése miatt átdolgozták a tenderdokumentációt, továbbá a hatósági engedélyek beszerzése a vártnál több időt vett igénybe.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10