0 °C Budapest

Veres: nem lesz újabb ÁFA-emelés és előrehozott ingatlanadó

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 09:16

Az elmúlt napokban a Pénzügyminisztériumtól származó cáfolatokat megerősítette mai televíziós interjújában Veres János pénzügyminiszter, amikor kijelentette: nem tervezi a kormány, hogy további ÁFA-emelést hajtson végre. Szintén "irreális tippelés"-nek minősítette az ingatlanadó 2008-ra tervezett bevezetésének 2007 nyarára történő előrehozását. Mint ismert, a napokban több szakértő, illetve

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elmúlt napokban a Pénzügyminisztériumtól származó cáfolatokat megerősítette mai televíziós interjújában Veres János pénzügyminiszter, amikor kijelentette: nem tervezi a kormány, hogy további ÁFA-emelést hajtson végre. Szintén "irreális tippelés"-nek minősítette az ingatlanadó 2008-ra tervezett bevezetésének 2007 nyarára történő előrehozását.

Mint ismert, a napokban több szakértő, illetve média is azzal foglalkozott, hogy bizonyos adóbevételek (pl. kamatadó) alulteljesülhetnek elsősorban jövőre, ami miatt további bevételnövelő lépések jöhetnek szóba. Veres a fenti adóemelések szükségességére annyit jelzett, hogy a költségvetés bevételei az idei első nyolc hónapban a várakozásoknak megfelelően teljesültek.

2006.09.12 08:40
Ingatlanadó már jövő nyártól? - Jön az általános vagyonadó?

A pénzügyminiszter ismét cáfolta az esetleges év vége körüli menesztésével kapcsolatos híreket, jelezte, hogy jó a munkakapcsolata az egyik lehetséges utódként jelzett Surányi Györggyel. Veres jelezte: akkor fogják bemutatni a konvergencia-programon alapuló 2007-es költségvetés részleteit, ha a programot elfogadja Brüsszel. Ebben egyébként biztos Veres, bár jelezte, hogy egy esetleges elutasításra is van kidolgozott forgatókönyvük (mit kell változtatni a stratégiai dokumentumban).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20