2 °C Budapest

Drágult a csempészett cigi, fogy az olcsó benzin

Pénzcentrum
2006. szeptember 8. 09:30

Várakozáson felüli eredményeket hoztak a nyár eleji vámellenőrzési szigorítások, az Európai Unió külső határán pedig különösen pozitív a kép, keleti és déli határszakaszainkon ugyanis június elején speciális intézkedéseket vezettek be a jövedéki csalások és egyéb szabálysértések felderítésére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Várakozáson felüli eredményeket hoztak a nyár eleji vámellenőrzési szigorítások, az Európai Unió külső határán pedig különösen pozitív a kép, keleti és déli határszakaszainkon ugyanis június elején speciális intézkedéseket vezettek be a jövedéki csalások és egyéb szabálysértések felderítésére - írja a Világgazdaság.

A három nyári hónapban összesen 8,138 esetben lepleztek le jövedéki jogsértéseket, 498 millió forint összértékben. A kiszabott bírság 1,274 millió forintot tett ki.

A vámosok csaknem 100 ezer karton cigarettát és több mint 1,200 gépkocsit, illetve más szállítóeszközt foglaltak le, melyek közül valamivel több mint ezer járművet visszakaptak azok a tulajdonosok, akik rendezték adózási és bírságfizetési kötelezettségüket.

A fentieknek köszönhetően a feketepiacon megugrott a cigaretta ára: a legkeresettebb márkák a korábbi 180 Ft helyett már 300 forintnál is többe kerülnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szigorítás hatása az üzemanyagpiacon is tetten érhető: a keleti régióban visszaesett az illegális kereskedelem: a térség benzinkútjainál a forgalom az előző évhez képest 3-4-szeresére nőtt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?