32 °C Budapest

Dől a pénz a PM-be

Pénzcentrum
2006. április 28. 11:00

Kiválóan teljesítet az első negyedévben a vám- és pénzügyőrség: három hónap alatt csaknem 232 milliárd forint érkezett a szervezet által kezelt államháztartási számlákra, javítva ezáltal a költségvetés helyzetét.

Kiválóan teljesítet az első negyedévben a vám- és pénzügyőrség: három hónap alatt csaknem 232 milliárd forint érkezett a szervezet által kezelt államháztartási számlákra, javítva ezáltal a költségvetés helyzetét - írja a Világgazdaság.

A szervezet bevételeinek egy része (kb 1 milliárd forint) nem határidőkhöz kötve, hanem rendszeresen naponta érkezik a kasszába importáfa címén. Ebből az adónemből együttvéve - visszaigénylések teljesítése előtt - 50,8 milliárd forint folyt be.

Továbbra is dinamikusan növekszik a regisztrációs adó bevétel, a tavaly ilyenkori 10,4 milliárddal szemben 18,9 milliárdot fizettek be az újonnan forgalomba helyezett autók után. Történt mindez annak ellenére, hogy a korábbi évek tapasztalatai szerint az év elején gyengébb az autóvásárlási kedv. Tavaly az első negyedévben ötezerrel kevesebb autót helyeztek forgalomba mint az idén. Az összeg elszaladásához persze hozzájárult az is , hogy időközben összehangoltabbá vált a VPOP és az okmányirodák közötti kapcsolat. Ezáltal már szinte ehetetlen olyan kiskaput találni amellyel kikerülhető lenne az adó megfizetése.

A regisztrációs adó befizetéséből azt is meg lehet állapítani, hogy jobban növekszik a magasabb környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek száma, ezáltal fiatalodik a hazai gépjárműpark átlagéletkora.

A jövedéki adóból 9 milliárd forinttal több folyt be mint egy évvel ezelőtt. Ez a növekedés elsősorban az üzemanyagoknak köszönhető, annak ellenére, hogy folyamatosan nőtt az ár, s a korszerűbb járművek fogyasztási normái is alacsonyabbak.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10