Dől a pénz a PM-be

Pénzcentrum
2006. április 28. 11:00

Kiválóan teljesítet az első negyedévben a vám- és pénzügyőrség: három hónap alatt csaknem 232 milliárd forint érkezett a szervezet által kezelt államháztartási számlákra, javítva ezáltal a költségvetés helyzetét.

Kiválóan teljesítet az első negyedévben a vám- és pénzügyőrség: három hónap alatt csaknem 232 milliárd forint érkezett a szervezet által kezelt államháztartási számlákra, javítva ezáltal a költségvetés helyzetét - írja a Világgazdaság.

A szervezet bevételeinek egy része (kb 1 milliárd forint) nem határidőkhöz kötve, hanem rendszeresen naponta érkezik a kasszába importáfa címén. Ebből az adónemből együttvéve - visszaigénylések teljesítése előtt - 50,8 milliárd forint folyt be.

Továbbra is dinamikusan növekszik a regisztrációs adó bevétel, a tavaly ilyenkori 10,4 milliárddal szemben 18,9 milliárdot fizettek be az újonnan forgalomba helyezett autók után. Történt mindez annak ellenére, hogy a korábbi évek tapasztalatai szerint az év elején gyengébb az autóvásárlási kedv. Tavaly az első negyedévben ötezerrel kevesebb autót helyeztek forgalomba mint az idén. Az összeg elszaladásához persze hozzájárult az is , hogy időközben összehangoltabbá vált a VPOP és az okmányirodák közötti kapcsolat. Ezáltal már szinte ehetetlen olyan kiskaput találni amellyel kikerülhető lenne az adó megfizetése.

A regisztrációs adó befizetéséből azt is meg lehet állapítani, hogy jobban növekszik a magasabb környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek száma, ezáltal fiatalodik a hazai gépjárműpark átlagéletkora.

A jövedéki adóból 9 milliárd forinttal több folyt be mint egy évvel ezelőtt. Ez a növekedés elsősorban az üzemanyagoknak köszönhető, annak ellenére, hogy folyamatosan nőtt az ár, s a korszerűbb járművek fogyasztási normái is alacsonyabbak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?