5 °C Budapest

Megszorítják a rokkantnyugdíjasokat is! - Vége a visszaéléseknek?

Pénzcentrum
2006. augusztus 30. 09:15

Kikerül a rokkantak ellátása az egészségügy és a nyugdíjbiztosítás rendszeréből - vetíti elő az egyelőre nem végleges konvergenciaprogram. A dokumentum szerint a rokkantellátások önálló szolgáltatási ággá válnak, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy ez milyen formában valósul meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kikerül a rokkantak ellátása az egészségügy és a nyugdíjbiztosítás rendszeréből - vetíti elő az egyelőre nem végleges konvergenciaprogram. A dokumentum szerint a rokkantellátások önálló szolgáltatási ággá válnak, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy ez milyen formában valósul meg - írja a Magyar Nemzet.

További változásként említhető, hogy a részleges munkaképesség-csökkenést elszenvedett rokkantak jelenlegi ellátása átmeneti járadékká alakul, mely megfelelő rehabilitáció mellett érdekeltséget teremthet a legális munkaerőpiacon való maradáshoz.

A munkavégző képesség csökkenésének megállapítására és ellenőrzésére vonatkozó szabályok a jövőben úgy változnak, hogy kizárják a ma nagy számban előforduló visszaéléseket. Mindent összevetve tehát komoly szigorítások várhatók, a törvények kidolgozása azonban csak jövőre kezdődik meg.

A témával kapcsolatban Bokros Lajos azt javasolta, hogy az ellátásra való jogosultságot évente kötelező legyen felülvizsgálni, emellett szerinte szigorúbb feltételekhez kellene kötni a rokkantnyugdíj folyósítását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?