6 °C Budapest

Beperelték a miniszterelnököt

Pénzcentrum
2006. június 8. 06:50

Megkezdődött a Gyurcsány Ferenc kijelölt kormányfő tulajdonában lévő Altus Rt. ellen indított polgári per. A Legfőbb Ügyészség úgy véli: a vállalat még 1995-ben színlelt ajándékozási szerződéssel, a jó erkölcsbe ütköző módon jutott hozzá százmillió forintos állami beruházáshoz a Szalay utcában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Megkezdődött a Gyurcsány Ferenc kijelölt kormányfő tulajdonában lévő Altus Rt. ellen indított polgári per. A Legfőbb Ügyészség úgy véli: a vállalat még 1995-ben színlelt ajándékozási szerződéssel, a jó erkölcsbe ütköző módon jutott hozzá százmillió forintos állami beruházáshoz a Szalay utcában - írja az InfoRadio.hu.


Az ügyészség még április elején nyújtott be keresetet a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus Rt. ellen szerződés érvénytelensége miatt. Az ügyészség álláspontja szerint a kormányfő cége 1995-ben törvénysértés útján, az állam kárára gazdagodott, amikor egy állami cég ésszerű gazdasági indok nélkül felújította az Altus tulajdonában lévő, Szalay utca 4. szám alatti képviselői klubot.

A Legfőbb Ügyészség keresetében azt kérte, hogy a bíróság állapítsa meg a szerződés semmisségét, és az eredeti állapot helyreállítása céljából kötelezze az Altus Rt.-t, hogy térítse meg a beruházás egyenértékét. Az eljárás elsőrendű alperese az Altus Rt., a másodrendű az állami Közlöny- és Lapkiadó Kft. jogutódja, a Humán-Jövő 2000 Kht.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?