27 °C Budapest

264 felett a forint: gyűlnek a viharfelhők

Pénzcentrum
2006. június 8. 13:05

Folytatódik az árfolyamgyengülés a forintpiacon. A költségvetési hiánnyal kapcsolatos bizonytalanságok igen negatívan hatottak a hazai fizetőeszközre. A reggel még 261 körüli szinthez képest kb. 1%-kal gyengültünk, ami nem jelentős, de mindenképpen némi aggodalomra ad okot. Gyurcsány Ferenc kijelentése a deficit elszaladására (8% ill. 9.4%) igen meglepte a piacot, ami azonban még zavaróbb,

Folytatódik az árfolyamgyengülés a forintpiacon. A költségvetési hiánnyal kapcsolatos bizonytalanságok igen negatívan hatottak a hazai fizetőeszközre. A reggel még 261 körüli szinthez képest kb. 1%-kal gyengültünk, ami nem jelentős, de mindenképpen némi aggodalomra ad okot.

Gyurcsány Ferenc kijelentése a deficit elszaladására (8% ill. 9.4%) igen meglepte a piacot, ami azonban még zavaróbb, hogy egyelőre sem tiszta a számok háttere. Már megszokhattuk, hogy a kormányzat által publikált számok eddig lényegesen alacsonyabban voltak a piaci várakozásoknál és az MNB becsléseknél. Ez a hirtelen ugrás (6.4%-ról 9.4%) sokakat megijesztett. Sajnos az ügyvezető miniszterelnök nem adott részleteket a számok hátteréről, így most sem tudják igazán a befektetők, hogy hogyan értékeljék az új adatokat.

eurhufcomp
eurhufcomp

A reakció egyáltalán nem meglepő, a forint/euró árfolyam eddig két hullámban gyengült egy-egy forinttal jelenleg. Jelenleg 264.05 Ft-ot kell adni egy euróért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

13:45-kor EKB kamtdöntés, mely az árfolyamra szintén hathat. A piac 25 bp-os kamatemelést vár.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Portfolio  |  2023. június 5. 09:12