264 felett a forint: gyűlnek a viharfelhők

Pénzcentrum
2006. június 8. 13:05

Folytatódik az árfolyamgyengülés a forintpiacon. A költségvetési hiánnyal kapcsolatos bizonytalanságok igen negatívan hatottak a hazai fizetőeszközre. A reggel még 261 körüli szinthez képest kb. 1%-kal gyengültünk, ami nem jelentős, de mindenképpen némi aggodalomra ad okot. Gyurcsány Ferenc kijelentése a deficit elszaladására (8% ill. 9.4%) igen meglepte a piacot, ami azonban még zavaróbb,

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Folytatódik az árfolyamgyengülés a forintpiacon. A költségvetési hiánnyal kapcsolatos bizonytalanságok igen negatívan hatottak a hazai fizetőeszközre. A reggel még 261 körüli szinthez képest kb. 1%-kal gyengültünk, ami nem jelentős, de mindenképpen némi aggodalomra ad okot.

Gyurcsány Ferenc kijelentése a deficit elszaladására (8% ill. 9.4%) igen meglepte a piacot, ami azonban még zavaróbb, hogy egyelőre sem tiszta a számok háttere. Már megszokhattuk, hogy a kormányzat által publikált számok eddig lényegesen alacsonyabban voltak a piaci várakozásoknál és az MNB becsléseknél. Ez a hirtelen ugrás (6.4%-ról 9.4%) sokakat megijesztett. Sajnos az ügyvezető miniszterelnök nem adott részleteket a számok hátteréről, így most sem tudják igazán a befektetők, hogy hogyan értékeljék az új adatokat.

eurhufcomp
eurhufcomp

A reakció egyáltalán nem meglepő, a forint/euró árfolyam eddig két hullámban gyengült egy-egy forinttal jelenleg. Jelenleg 264.05 Ft-ot kell adni egy euróért.

13:45-kor EKB kamtdöntés, mely az árfolyamra szintén hathat. A piac 25 bp-os kamatemelést vár.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?