6 °C Budapest

Ha jól megy a tőzsde a biztosítás is olcsóbb

Pénzcentrum
2006. március 17. 14:30

Ha jól megy a tőzsde, akkora unit-linked biztosítások piaca is szárnyal. Ha azonban az elmúlt hetekhez, napokhoz hasonló folyamatok indulnak el (bux mélyrepülése, forint gyengülése), akkor az ügyfelek egyrészt konzervatívabb konstrukciókat választanak, másrészt pedig elindul a portfolióátrendeződés és főleg a pénzpiaci és külföldi eszközalapok kerülnek előtérbe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Ha jól megy a tőzsde, akkora unit-linked biztosítások piaca is szárnyal. Ha azonban az elmúlt hetekhez, napokhoz hasonló folyamatok indulnak el (bux mélyrepülése, forint gyengülése), akkor az ügyfelek egyrészt konzervatívabb konstrukciókat választanak, másrészt pedig elindul a portfolióátrendeződés és főleg a pénzpiaci és külföldi eszközalapok kerülnek előtérbe– írja a Világgazdaság.
A tavalyi év vége óta elsősorban a magyar kötvény- és részvényalapoktól pártolnak el a befektetők. Az utóbbi hónapokban mind a nemzetközi részvényalap, mind a pénzpiaci alap felé érzékelhető volt az elmozdulás.
Az ügyfelek többsége eddig is inkább a biztonságos eszközalapok iránt érdeklődött, amelyeket a megemelkedő hozamszint tovább erősített. Szakértők szerint aki hosszabb távra szeretne befektetni, annak érdemesebb bátrabban a részvénybefektetések irányába fordulnia míg a közép- vagy rövid távra megtakarított összegeket jobban megéri alacsony kockázatú állampapír- vagy pénzpiaci alap.

A rövid távú folyamatoknak döntően az egyszeri díjas módozat terén van érezhető hatásuk. Mivel a részvénypiacok rossz teljesítménye az egyszeri vagy eseti díjakon mutatkozik meg, hiszen itta a befektetési időhorizont rövidebb, mint a folyamatos díjfizetésű konstrukciók esetében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?