Háromszorosára nőtt az eredmény

Pénzcentrum
2006. február 15. 13:54

Az elmúlt évben tovább gyarapodott, 279,9 millió forintra nőtt a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Rt. adózás utáni eredménye, amely több mint háromszorosan haladja meg a 2004. évi eredményt. Idén további javulást prognosztizál a társaság, 2006 végére 25-30% közötti eredménynövekedés szerepel a tervekben. A Fundamenta-Lakáskassza 47 százalékkal több szerződést kötött 2005 folyamán, mint egy esztendővel korábban, az új szerződések szerződéses összege 162 milliárd forintot tett ki.

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Rt. 279,9 millió forint konszolidált, adózás utáni eredménnyel zárta a 2005. évet, amely a 2004-es év eredményének mintegy három és félszerese.  A jelentős eredménynövekedés annak tulajdonítható, hogy a társaságnál a bevételek 13 százalékkal gyarapodtak, míg a költségek növekedése visszafogott volt, a ráfordítások mindössze 11 százalékkal emelkedtek. A kiadások nagy részét a saját értékesítési hálózat fenntartása teszi ki.
A kihelyezett hitelek darabszáma az elmúlt év során 19,1 százalékkal emelkedett, s  meghaladta a 41 ezer darabot. A hitelportfolió pedig továbbra is rendkívül jó minőségű. A 2005-ben pozitívan elbírált  hitelkérelmek aránya 99,7 százalék körül alakult.
Az új szerződések darabszáma 84 ezerre nőtt, vagyis 47 százalékkal lett magasabb a 2004-es évben elértnél, az új kötések szerződéses összege 162 milliárd forint volt, amely 14,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.
Az új szerződéskötések 62 százalékát, 102,3 mrd. Ft szerződéses összeg értékben a Fundamenta Személyi Bankár értékesítési hálózat hozta, így a tanácsadók számának háromszáz fővel, 850 főre való gyarapítása meghozta a várt eredményt.
Az üzletkötések további 38 százaléka az értékesítési partnerektől származik, éves teljesítményük 60 milliárd Ft szerződéses összeget tesz ki. A legnagyobb partnereink között találjuk az Erste Bankot, két tulajdonosunkat a HVB Bankot, és a Generali Providencia Biztosítót, valamint a Magyar Postát és néhány takarékszövetkezetet. Együttes teljesítményük szerződéses összegben kifejezve elérte a 29 milliárd Ft-ot. A legdinamikusabb fejlődést az Erste Bank tudta felmutatni az előző évihez képest négyszeres teljesítménnyel.  A Magyar Postával az elmúlt évben még szorosabb stratégiai együttműködést alakítottunk ki.
Az új szerződéseken belül a kombinált hitelekből mintegy 24 milliárd forint értékben születtek üzletek.
Fundamenta-Lakáskassza 2005 végén 440 ezer darab betétszerződést kezelt 543,5 milliárd forint szerződéses összeg értékben. Az ügyfelek betétszámláján a kamatokkal és állami támogatással együtt több mint 81 milliárd forint gyűlt össze év végéig.
A kiutalt szerződések darabszáma tavaly 140 ezerre, szerződéses összegben 92,6 milliárd forintra emelkedett.
A Fundamenta-Lakáskassza éves eredményét a tervek szerint 2006-ban tovább növeli, a társaság év végén 25-30 % közötti adózás előtti eredménynövekedésre számít.
Ez évben kiemelt fontosságú feladat lesz a törvénymódosítás által a 61 lakásnál nagyobb lakásszámú társasházakhoz az új, az eddigieknél sokkal kedvezőbb feltételű, vagyis magasabb állami támogatású szerződések eljuttatása.
Ugyancsak a törvénymódosítás kapcsán válik lehetővé az azonnali hitel folyósítása, a szabad eszközök 5 százalékának erejéig. Ezt a konstrukciót a Fundamenta-Lakáskassza a már meglévő ügyfeleinek kínálja, míg az új ügyfeleknek azonnali hitelfelvételi igényére továbbra is a számos kombinált, lakástakarék-bankhitel termék jelent megoldást.
A társaság januártól nagy sikerrel kínálja meglévő ügyfeleinek a HVB Bankkal közösen kifejlesztett hitelkártyát, s még az idén az Erste Bankkal egy másik hitelkártya bevezetését is tervezi. A termék sikerének záloga a többszázezer fős ügyfélállomány, s hogy a Fundamenta-Lakáskassza pontos adatokkal rendelkezik az ügyfelek fizetési hajlandóságáról.
A meglévő ügyfeleknek kínált azonnali hitel és a hitelkártyák bevezetésétől nemcsak az ügyfél elégedettség növekedését várja a társaság, hanem a hitelállomány jelentős növekedését is, amely jól méri majd a konstrukciók népszerűségét és az ügyfélmegtartó erejét.
„Úgy tűnik, az öngondoskodás politika-független fogalomként bekerült a köztudatba. Éppen ezért a lakás-takarékpénztári rendszer nemcsak stabil maradt az elmúlt években, hanem jogszabályi és támogatási háttere a takarékoskodók előnyére változott” - mondta Dr. Gergely Károly, a Fundamenta-Lakáskassza Rt. elnök-vezérigazgatója.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?