A hétvégi ígéretdömping nyertese: a siket nyugdíjas!

Pénzcentrum
2006. február 13. 14:00

Ismét jól telt a hétvége azok számára akik még nem teltek el a választási kampányban kialakult ígéretharc egyre durvuló és a földtől mindinkább elrugaszkodó programjaival. Nem tétlenkedtek a pártok és egyre jobban megpróbálják elkápráztatni a nagyérdeműt. Azonban egyvalamiről nem szívesen beszélnek a honatyák, ez pedig nem más mint, hogy MIBÕL lesz itt Kánaán?.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
Ismét jól telt a hétvége azok számára akik még nem teltek el a választási kampányban kialakult ígéretharc egyre durvuló és a földtől mindinkább elrugaszkodó programjaival.  Nem tétlenkedtek a pártok és egyre jobban megpróbálják elkápráztatni a nagyérdeműt. Azonban egyvalamiről nem szívesen beszélnek a honatyák, ez pedig nem más mint, hogy MIBÕL lesz itt Kánaán?.
A hétvégén új célcsoport született
A Fidesz a hétvégén ismét a nyugdíjasokat célozta meg és elkészítette a 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatát. Erről a pénzről már egyszer lemondtak a nyugdíjasok (legalábbis a szóvivőjük) a miniszterelnök előtt, de ez szemmel láthatólag nem zavarja a Szövetséget. Ugyanis kezdeményezik, hogy a parlament hétfői, e ciklusban várhatóan utolsó ülésén döntsön annak elfogadásáról.
Javaslatuk szerint a 14. havi nyugdíjat a 13. havihoz hasonló módon vezetnék be a következő ciklusban, tehát 2006 és 2010 között minden évben plusz egy heti nyugdíjat fizetnének ki. A bevezetés módját Áder János azzal indokolta, hogy a parlament a 13. havi nyugdíj esetében erről már döntést hozott. Rögtön meg is indult ezután a vita a két nagy párt között, ugyanis az MSZP szerint ez nem is 14. havi hanem 16. havi nyugdíj. (Javasoljuk a 24. havi nyugdíj bevezetését is. Ez két módon valósítható meg: vagy a jelenlegi nyugdíjakat elosztják kettővel és kéthetente csenget a postás, vagy azt kell mondani, hogy már van ilyen csak nem így hívják és tessék csak utána számolni – a szerk.)
Nemhiába, 3 millió nyugdíjas országa vagyunk, amely szám jól mutatja, hogy a választások kimenetele nagyban rajtuk múlik. Tehát minden pártnak be kell náluk „vágódni”, ha nyerni szeretnének áprilisban.
De itt nem állt meg a történet, ugyanis az MDF is beszállt a harcba és újabb javaslatot talált ki, rástartolva ezzel a nagyothallókra (és persze azok családjára) Az MDF azt javasolta a mobilszolgáltatóknak, hogy bizonyos számú sms-küldési lehetőséget ingyen biztosítsanak a siketek és a nagyothallók számára - közölte Herényi Károly frakcióvezető vasárnap Budapesten. Herényi szerint javaslatuknak költségvetési vonzata nincs (tehát akkor eddig is ingyen volt csak nem használtuk ki?), és a mobilszolgáltatóknak sem jelentene meghatározó bevételkiesést. Információi szerint mintegy 60 ezer siket ember él Magyarországon.
Ezek után hétvégén megnézhettük Gyurcsány „géppuskalábú” Ferenc PR home video-ját, és meghallgathattuk az MSZP újabb világmegváltó terveit, ezúttal a mezőgazdaságról. Ugyanis kiderült, hogy az előző kormány (ebben legalább minden politikus egyetért, hogy mindig az előző kormány a hibás) szétzilálta a mezőgazdaságot (pedig hát Európa élelmiszerkamrája lehettünk volna) és most itt nekik kell rendet tenni. Természetesen ez a rendrakás nem egyszerű és nagyon hosszú folyamat lesz, ami nem kevés pénzbe fog kerülni. Még azt is megtudhattuk, hogy ez a rendrakási folyamat már elindult és nagyon jó úton halad (a gazdák tüntetése biztos csak kivétel amely erősíti a szabályt)
A hétvégén az SZDSZ azonban pihent. Nem osztott pénzt, nem tett ígéreteket és Kovács Pistikével sem foglalkozott.
Tehát kaptunk egy újabb ígéretfröccsöt a hétvégén minden párt részéről. A nép pedig nem kérdez. Nem kérdezi meg, hogy honnan és miből lesznek ezek az ígéretek megvalósítva, mennyivel növekednek majd az adóterhei és még hosszasan sorolhatnánk. De reméljük, hogy hamarosan eljön az az idő is, amikor nem lehet egy választási kampányt jól csengő, hangzatos ígéretekre alapozni és elvakítani a tisztelt nagyérdeműt.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?