29 °C Budapest

Ahol az áfával az árak is csökkentek...

Pénzcentrum
2006. február 2. 14:01

Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök ünnepélyes keretek között adta át az áfa-csökkentés védjegyet a Parlament Munkácsy termében a napokban.

 

A védjegyet 2006. január 16-tól lehet igényelni az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumtól, melyben a kérelmező nyilatkozatott tesz arról, hogy áraiban valóban megjelent az 5% -os árcsökkenés.

 

A védjegycsökkentést a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség ellenőrzi valamennyi vállalkozás esetében. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök köszöntőjében elmondta, a megjelent cégek a hazai kereskedelem 15%-át bonyolítják le, ezért is nagyon szerencsés, hogy éppen ezek a cégek álltak elsőként az ügy mellé, ezzel is csökkentve a fogyasztók kiadásait. A miniszterelnök külön kiemelte, hogy az ünnepélyes átadóra meghívott cégek mindegyike szinte valamennyi termékében érvényesítette a kedvezményt, fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel bizonyítva.

 

A meghívottak között egyedüliként volt jelen a műszaki termékek piacáról az Euronics Kft képviseletében Dr. Fazekas Péter ügyvezető igazgató, aki elmondta, cégének alapvető szándéka volt a védjegy használatától függetlenül is, hogy minden üzletükben érvényesítsék az áfa csökkentéssel járó kedvezményt. Azzal, hogy vállaltuk a védjegy használatával járó ellenőrzéseket, szintén azt szerettük volna bizonyítani régi és leendő fogyasztóinknak, hogy az árcsökkenéseket, melyeket mi eszközölni tudunk a beszerzés, vagy például az áfa mértékének kapcsán tovább adjuk – mondta el az ügyvezető.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem