1 °C Budapest

Ahol az áfával az árak is csökkentek...

Pénzcentrum
2006. február 2. 14:01

Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök ünnepélyes keretek között adta át az áfa-csökkentés védjegyet a Parlament Munkácsy termében a napokban.

 

A védjegyet 2006. január 16-tól lehet igényelni az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumtól, melyben a kérelmező nyilatkozatott tesz arról, hogy áraiban valóban megjelent az 5% -os árcsökkenés.

 

A védjegycsökkentést a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség ellenőrzi valamennyi vállalkozás esetében. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök köszöntőjében elmondta, a megjelent cégek a hazai kereskedelem 15%-át bonyolítják le, ezért is nagyon szerencsés, hogy éppen ezek a cégek álltak elsőként az ügy mellé, ezzel is csökkentve a fogyasztók kiadásait. A miniszterelnök külön kiemelte, hogy az ünnepélyes átadóra meghívott cégek mindegyike szinte valamennyi termékében érvényesítette a kedvezményt, fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel bizonyítva.

 

A meghívottak között egyedüliként volt jelen a műszaki termékek piacáról az Euronics Kft képviseletében Dr. Fazekas Péter ügyvezető igazgató, aki elmondta, cégének alapvető szándéka volt a védjegy használatától függetlenül is, hogy minden üzletükben érvényesítsék az áfa csökkentéssel járó kedvezményt. Azzal, hogy vállaltuk a védjegy használatával járó ellenőrzéseket, szintén azt szerettük volna bizonyítani régi és leendő fogyasztóinknak, hogy az árcsökkenéseket, melyeket mi eszközölni tudunk a beszerzés, vagy például az áfa mértékének kapcsán tovább adjuk – mondta el az ügyvezető.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?