3 °C Budapest

Most kezdődhet az árgyilkosság! - Felveszi a kesztyűt a Tesco...

Pénzcentrum
2006. február 1. 09:30

A Lidl és az Aldi megjelenésével új helyzet állt elő a hazai kiskereskedelmi piacon, a hard diszkontok árgyilkos üzletpolitikáját pedig a Tesco sem nézeheti tétlenül... A következőkben összefoglaljuk a közelmúlt zavaros történéseit, idézve a hipermarketlánc szóvivőjének legfrissebb, Népszabadságnak adott nyilatkozatait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Lidl és az Aldi megjelenésével új helyzet állt elő a hazai kiskereskedelmi piacon, a hard diszkontok árgyilkos üzletpolitikáját pedig a Tesco sem nézeheti tétlenül... A következőkben összefoglaljuk a közelmúlt zavaros történéseit, idézve a hipermarketlánc szóvivőjének legfrissebb, a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatait.

 

Mint ismeretes, a Tesco a korábbiaknál lényegesen keményebb feltételeket szabott a kiemelt kelet-európai beszállítóinak, akiktől ezentól a szokásos kedvezmények 80%-át előre, a számla kiállításakor kérik. Mivel csak a fennmaradó kisebb rész kerül utólagos elszámolásra, a Tesco szerint jóval átláthatóbbá válik a rendszer.

 

Ez a fajta árszabás egyébként több nyugat-európai országban is működik és állítólag a Lidl is ilyen rendszerrel dolgozik. A Tesco sem tehet mást, ha áraival versenyképes akar maradni...

 

A cég szóvivője azon lapértesüléseket azonban cáfolta, melyek szerint a polcfeltőtőket is megsarcolják és csak meghatározott (alig néhány) céget „enged be”.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?