35 °C Budapest

Egy lista, amelyre jó felkerülni

Pénzcentrum
2006. január 31. 15:00

Hasznosnak tartaná a pozitív adóslista bevezetését Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Állásfoglalásában kiemeli, hogy a pozitív adósnyilvántartással lehetővé válna a hitelnyújtás kockázatának pontosabb megítélése, és a megbízható ügyfelek könnyebben juthatnának további kölcsönhöz. - írja mai számában a Világgazdaság

Hasznosnak tartaná a pozitív adóslista bevezetését Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Állásfoglalásában kiemeli, hogy a pozitív adósnyilvántartással lehetővé válna a hitelnyújtás kockázatának pontosabb megítélése, és a megbízható ügyfelek könnyebben juthatnának további kölcsönhöz. – írja mai számában a Világgazdaság
Egy ilyen jellegű regisztráció – amennyiben összhangban áll a személyes adatok védelmét szolgáló szabályokkal – nem okozhatna alkotmányos aggályokat. Megfogalmazása szerint a jó adósok társadalmilag összesített értékének közvetve felbecsülhetetlen nemzetgazdasági értéke is van.
Emlékezetes: egy-két éve az ombudsman is kifogásolta a bankok rosszadós-nyilvántartási rendszerét, a BAR-t. Hosszadalmas előkészítés után január elsejétől a módosult hitelintézeti törvényben már új, az ügyfél személyiségi jogait és érdekeit jobban szem előtt tartó szabályozás érvényesül.

A bankszakma azonban régóta szorgalmazza egy pozitív adóslista bevezetését is, hangsúlyozva: az növelné a hitelezés biztonságát. Az ombudsmani álláspont a pénzügyi szakemberek véleményét erősíti.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?