16 °C Budapest

Trónfosztás! - Megvan az olcsó telefonok verhetetlen királya?

Pénzcentrum
2006. január 26. 05:55

Legutóbbi összeállításunkban már csaknem megkoronáztuk a Yahoo-t, mint az internetes telefónia legújabb és legolcsóbb csillagát, ám Olvasóink megkereséseinek köszönhetően jelentősen bővíthettük az összehasonlítás spektrumát. Szinte mindenkinek akadt favoritja, a következőkben így a "tuti, hogy ez a legolcsóbb" kategóriában versenyzők összevetését közöljük.

Legutóbbi összeállításunkban már csaknem megkoronáztuk a Yahoo-t, mint az internetes telefónia legújabb és legolcsóbb csillagát, ám Olvasóink megkereséseinek köszönhetően jelentősen bővíthettük az összehasonlítás spektrumát. Szinte mindenkinek akadt favoritja, a következőkben így a „tuti, hogy ez a legolcsóbb” kategóriában versenyzők összevetését közöljük.

 

Csapás a T-Comnak és a Tele2-nek! – A nevető harmadik a legolcsóbb...

 

Az újabb felvonásba már nem kereült bele a Tele2 és a T-Com ajánlata, mivel a percdíjak tekintetében ezen két cég tud versenyezni az internetes úttörőkkel. Azt azonban ne feledjük, hogy a VoIP szolgáltatás igénybevételéhez szélessávú internet kapcsolatra van szükségünk, mely természetesen járulékos költséget jelent.

 

Az összehasonlíthatóság kedvéért minden ajánlatot forintra váltottunk, bár a legkedvezőbb esetekben nem volt túl nehéz dolgunk, hiszen sokszor valóban ingyen telefonálhatunk. A legtöbb esetben az áfá-t már tartalmazó összegek kerültek a táblázatba, a Yahoo azonban feltételei között elrejtett egy érdekes mondatot, miszerint egyéb díjakra és adókra is számíthatunk...

 

Bár a hazai Korum egy-két helyen tényleg veri a Skype-ot, a végső győztesnek kikiáltható VoipStunt ellen nem tudja felvenni a versenyt.

 

 

Egyre több szolgáltatónál találkozhatunk már olyan ajánlattal, hogy a legfrekventáltabb célországok vezetékes számai ingyen hívhatók, így a legnagyobb kérdés az volt, hogy akad-e olyan, aki ezt a magyar vezetékes hívásokra is biztosítja. Ebben egyedülálló a VoipStunt, melynél a vizsgált összevetésben csak a mobilhívásokért kell fizetni, ráadásul nem is sokkal többet, mint a Yahoo-nál, ahol esetleges plusz díjakra is számíthatunk...

 

A képet valamelyest árnyalja, hogy a VoipStunt oldalán apró betűvel olvashatjuk, hogy az ingyenes hívások csak 5 euró befizetése után vehetők korlátlanul igénybe, enélkül egy idő után letilt a rendszer. A felirat szerint azonban ez a minimális befizetés garantálja az ingyenes hívások korlátlan elérhetőségét, azt azonban, hogy mely országok meddig ingyenesek, megváltoztathatja a cég... (Az éppen ingyenes hívásirányok tehát promóciós jellegűek.)

 

A táblázat számai tulajdonképpen magukért beszélnek, így csak annyit tartunk fontosnak kiemelni (mielőtt mindenki leírná a Skype-ot), hogy a szegmensben rendkívül fontos a hálózati-hatás, ami annyit tesz, hogy a felhasználó szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy az adott szolgáltató programja mennyire elterjedt. Mindez azért kiemelkedő fontosságú, mert a számítógépek közötti hívások mindenkinél ingyen vannak és vezetékes telefon sincs mindenkinél, a programok azonban a legtöbb esetben nem kompatibilisek egymással... (Az ingyenes hívások tehát promóciós jellegűek.)

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem