Trónfosztás! - Megvan az olcsó telefonok verhetetlen királya?

Pénzcentrum
2006. január 26. 05:55

Legutóbbi összeállításunkban már csaknem megkoronáztuk a Yahoo-t, mint az internetes telefónia legújabb és legolcsóbb csillagát, ám Olvasóink megkereséseinek köszönhetően jelentősen bővíthettük az összehasonlítás spektrumát. Szinte mindenkinek akadt favoritja, a következőkben így a "tuti, hogy ez a legolcsóbb" kategóriában versenyzők összevetését közöljük.

Legutóbbi összeállításunkban már csaknem megkoronáztuk a Yahoo-t, mint az internetes telefónia legújabb és legolcsóbb csillagát, ám Olvasóink megkereséseinek köszönhetően jelentősen bővíthettük az összehasonlítás spektrumát. Szinte mindenkinek akadt favoritja, a következőkben így a „tuti, hogy ez a legolcsóbb” kategóriában versenyzők összevetését közöljük.

 

Csapás a T-Comnak és a Tele2-nek! – A nevető harmadik a legolcsóbb...

 

Az újabb felvonásba már nem kereült bele a Tele2 és a T-Com ajánlata, mivel a percdíjak tekintetében ezen két cég tud versenyezni az internetes úttörőkkel. Azt azonban ne feledjük, hogy a VoIP szolgáltatás igénybevételéhez szélessávú internet kapcsolatra van szükségünk, mely természetesen járulékos költséget jelent.

 

Az összehasonlíthatóság kedvéért minden ajánlatot forintra váltottunk, bár a legkedvezőbb esetekben nem volt túl nehéz dolgunk, hiszen sokszor valóban ingyen telefonálhatunk. A legtöbb esetben az áfá-t már tartalmazó összegek kerültek a táblázatba, a Yahoo azonban feltételei között elrejtett egy érdekes mondatot, miszerint egyéb díjakra és adókra is számíthatunk...

 

Bár a hazai Korum egy-két helyen tényleg veri a Skype-ot, a végső győztesnek kikiáltható VoipStunt ellen nem tudja felvenni a versenyt.

 

 

Egyre több szolgáltatónál találkozhatunk már olyan ajánlattal, hogy a legfrekventáltabb célországok vezetékes számai ingyen hívhatók, így a legnagyobb kérdés az volt, hogy akad-e olyan, aki ezt a magyar vezetékes hívásokra is biztosítja. Ebben egyedülálló a VoipStunt, melynél a vizsgált összevetésben csak a mobilhívásokért kell fizetni, ráadásul nem is sokkal többet, mint a Yahoo-nál, ahol esetleges plusz díjakra is számíthatunk...

 

A képet valamelyest árnyalja, hogy a VoipStunt oldalán apró betűvel olvashatjuk, hogy az ingyenes hívások csak 5 euró befizetése után vehetők korlátlanul igénybe, enélkül egy idő után letilt a rendszer. A felirat szerint azonban ez a minimális befizetés garantálja az ingyenes hívások korlátlan elérhetőségét, azt azonban, hogy mely országok meddig ingyenesek, megváltoztathatja a cég... (Az éppen ingyenes hívásirányok tehát promóciós jellegűek.)

 

A táblázat számai tulajdonképpen magukért beszélnek, így csak annyit tartunk fontosnak kiemelni (mielőtt mindenki leírná a Skype-ot), hogy a szegmensben rendkívül fontos a hálózati-hatás, ami annyit tesz, hogy a felhasználó szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy az adott szolgáltató programja mennyire elterjedt. Mindez azért kiemelkedő fontosságú, mert a számítógépek közötti hívások mindenkinél ingyen vannak és vezetékes telefon sincs mindenkinél, a programok azonban a legtöbb esetben nem kompatibilisek egymással... (Az ingyenes hívások tehát promóciós jellegűek.)

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22