4 °C Budapest

Hogy telefonálhatsz olcsón a Skype-pal? - Megmutatjuk!

Pénzcentrum
2006. január 18. 06:20

Előző, percdíjakról szóló összeállításunk kapcsán több Olvasónk is azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy röviden írjuk le, hogy is kell használni a hazánkban talán legismertebb internetes telefont, a Skype-ot. A legtöbben a program telepítéséig eljutottak, ezt követően azonban, az interneten kívülre irányuló hívásokhoz szükséges SkypeOut számla feltöltése sokaknak problémát okozott. Igyekszünk segíteni...

Csapás a T-Comnak és a Tele2-nek! – A nevető harmadik a legolcsóbb...

Első lépésként lépjünk fel a Skype.hu honlapra, ahol sok problémába még nem ütközhetünk, hiszen minden magyarul van. Amennyiben még nem töltöttük le a programot, ezt pár gombnyomással megtehetjük (ki kell választani, hogy milyen operációs rendszert használunk), a telepítésnél pedig szinte csak a „Tovább” gombot kell kitartóan nyomogatni.

Ha ezen túlvagyunk, magát az alkalmazást regisztráció után tudjuk használni. A program kezelése nem túl nehéz, mivel magyar nyelven is letölthető.

Az esetleges kihívások ezután következnek, a SkypeOut kredit megvásárlása előtt ugyanis meg kell erősítenünk email címünket. Kattintsunk a magyar oldalon a SkypeOut gombra, majd az angolul bejelentkező oldalon klikkeljünk a Buy Skype Credit-re! Itt be kell írnunk a regisztrációnál megadott felhasználónevünket és jelszavunkat, majd kapunk egy mailt, amiben rá kell klikkelnünk az email cím megerősítésére vonatkozó (legfelső) linkre.

Ha ezzel is megvolnánk, akkor már tényleg beléphetünk a kreditvásárlásba, ahol elsőként válasszuk ki a „Buy This” gombbal a 10 eurós kezdőcsomagot! Ezt követően ki kell töltenünk egy űrlapot, ahol nevünk mellett meg kell adni a számlázási címet, mely bankkártyás fizetés esetén jó, ha megegyezik a banknál meglévő adatinkkal.

Ha kitöltöttük a szükséges mezőket, akkor már csak a szükséges fizetési módot kell kiválasztani. Próbálkozzunk most dombornyomott bankkártyával!

Miután klikkeltünk megtudhatjuk, hogy EU-állampolgárként 15% áfa vonatkozik ránk (ha nem lennénk tagok, ezt megspórolhatnánk), így az összeg máris 11.5 euróra kúszott fel. (Ez még így sem sok, ha számításba vesszük, hogy ezért cserébe egyes célországokba mintegy 10 órát beszélhetünk.)

A tranzakció zárásaként meg kell még adni a bankkártyaszámot, a lejárat idejét, nevünket és a kártya érvényességi kódját, mely a kártya hátoldalán lévő aláírás mezőre nyomtatott számsor utolsó három eleme. (Az American Express kártyákon elől van feltüntetve.) Ha ezzel megvolnánk, már csak a „Place Order” gombot kell megtalálnunk és nemsokára telefonálhatunk Skype hálózaton kívülre is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem