1 °C Budapest

Mennyibe kerül az egészség ? - Utánajártunk...

Pénzcentrum
2006. január 17. 12:00

Az Újév hajnalán sokan tesznek fogadalmakat. Ha ezek között rangsort kellene állítani akkor valószínűleg a "fogyókúrázni fogok és holnaptól lejárok edzeni" típusúak toronymagasan vernék a mezőnyt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az Újév hajnalán sokan tesznek fogadalmakat. Ha ezek között rangsort kellene állítani akkor valószínűleg a „fogyókúrázni fogok és holnaptól lejárok edzeni” típusúak toronymagasan vernék a mezőnyt.
Aztán eljön a másnap és vannak, akik kialusszák ezt a kósza gondolatot, de vannak olyanok is akik még elszántabbak és elindulnak, hogy megvalósítsák „álmaikat” (karcsúbb test egészségesebb élet).
Első lépésben a legtöbben beszerzik a megfelelő kellékeket, mert azért ugye slamposan mégse mehet el az ember testet formázni. Majd miután megvettek minden látszólag szükséges eszközt (ami egyéntől függően néhány ezertől több százezres összegig terjedhet) nincs más hátra, mint keresni egy edzőtermet.
A választáskor több szempontot szokás mérlegelni. A legegyszerűbb és sokaknak a legfontosabb az, hogy közel legyen a lak- vagy munkahelyükhöz. Majd miután találtak ilyen termet (mert edzőteremből van elég, lassan már több mint IV. osztályú vendéglátó-ipari egységből) már csak el kell dönteni, hogy milyen fajta edzést választunk. S itt jön az igazi káosz, ilyenkor már érdemes szakember segítségét igénybe venni azért, hogy céljainkat minél hamarabb és számunkra megfelelő módon elérjük.
A legnépszerűbb és egyben a legrégebbi ilyen sportolási lehetőség a testépítés és a fitness. Az összes edzőteremben ez alapszolgáltatásnak számít. Attól függően, hogy havonta hány alakalommal szeretnénk lejárni „gyúrni” kaphatóak napi jegyek, 1-2-3-6 havi és 4-16 alkalmas bérlet is. Ezeknek az árai alkalmakra lebontva az 400-1500 forintos határok között mozognak között mozognak (a havi bérleteket havonta 20 alkalomra számoltuk). Természetesen annál olcsóbb egy alkalom minél hosszabb időre veszünk egy bérletet, illetve minél több kedvezményt (diák, nyugdíjas, délelőtt járunk edzeni) tudunk kihasználni. Amennyiben személyi edző segítségét is igénybe veszzük, akkor további 1300-2500 forint plusz költséggel is számolhatunk. Tehát havi 12 edzést feltételezve személyi edzővel átlagosan 25 ezer forintból úszhatunk meg.
Azonban a „hagyományos” edzési lehetőségek mellett számos alternatív testedzési módszer is hódít hazánkban. Járhatunk aerobicra havi 9000 és 13000 forint között vagy spinning-elhetünk alkalmanként 1000-1200 forintért.
 
De itt még nincs vége a történetnek, ugyanis edzés után jól eshet egy masszázs (1000-6000 forint), barnulhatunk a szoláriumban (400-600 forint / 5-6 perc), vagy a szaunában is megpróbálhatunk még magunkról leizzadni néhány kilót. Majd ezek után ihatunk egy jól megérdemelt fehérjedús frissítőt a vitaminbárban (mert ez ugyanolyan kelléke minden edzőteremnek mint a fekpad.)

Összegezve tehát havonta mélyen a zsebébe kell nyúlni annak aki le akarja dolgozni a „nagykrumplit” és a „nagykólát” . A fent említett árak az általunk felmért fővárosi termek átlagát tükrözik. Természetesen ettől találhatunk olcsóbb lehetőségeket is a sportolásra (egy kis esti kocogás szinte nem kerül semmibe).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20