13 °C Budapest

Élj királyként fillérekért! - Utazz Thaiföldre!

Pénzcentrum
2006. január 12. 12:00

A legtöbb utazási iroda akciós ajánlatokkal ostromolja a kalandvágyó érdeklődőket, a színes katalógusok tömkelegében pedig kiemelt helyet kap Thaiföld, a magyar turisták egyik kedvelt célpontja. Úgy hallottuk, nevetségesen alacsony áron eltölthetünk luxus körülmények között heteket a távol-keleti országban, utánajártunk mégis mire számíthatunk...

 

Az Utazás Center illetékese kérdésünkre elmondta, hogy a thaiföldi utak iránt náluk folyamatosan hatalmas az érdeklődés és ez a cunami után sem esett vissza jelentősen.

 

A katasztrófa hatására szerintük a kinti árszínvonal sem változott lényegesen (nem csalogatták árcsökkentéssel a turistákat), hiszen az addig is nevetségesen alacsony volt, ez is az ország egyik legnagyobb vonzereje.

 

A magyarok az Utazás Center szerint leginkább Phukettet kedvelik. A jelenlegi ajánlatok mintegy 150 ezer forinttól indulnak (szállás és repülő) és a jövőben sem számítanak számottevő áremelkedésre.

 

Ami igazán meglepő, hogy 2 hétre állítólag 20 ezer Ft költőpénz is bőven elég egy embernek és ebben már a vízisízés is benne van. Szállást már 1,500 Ft/fő/éjszakától találhatunk, 2,000 Ft-ért azonban már négycsillagos szállodában is megszállhatunk.

A Quaestor Travelnél elmondták, mostanában semmilyen út iránt nincs kiemelkedő érdeklődés és ez alól nem kivétel Thaiföld sem. Az ország relatíve azonos teljesítményt nyújt a többi célponttal.

 

Az iroda referense kiemelte, hogy a jelenlegi árak mindenképpen akciósnak minősíthetők és beálltak erre a szintre, de remélik, hogy a jövőben a kereslet-kínálati viszonyok lehetővé tesznek kisebb áremelést.

 

A kinti árszínvonallal kapcsolatban a Quaestor illetékese is megemlítette, hogy 200-300 Ft-ból már többfogásos vacsorát ehetünk, a 20 ezer forintnál azonban szerinte nem árt többet vinni, nem is elsősorban a megélhetési költségek, hanem a (például Bangkokban) adódó vásárlási lehetőségek miatt.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cunami pusztításának nyomai állítólag már csak a kisebb, turisták által nem sűrűn látogatott falvakban észrevehetők. A katasztrófát követően a szállodák minimális engedményeket tettek, ám a Quaestor információi szerint egy négycsillagos szállodában egy kétágyas szoba személyenként 40-50 dollárra jön ki éjszakánként, mely azért magasabb, az Utazás Center által említett értéknél.

 

A Quaestornál a csomagok 270 ezer Ft-tól indulnak, melyben 7 phuketti mellett 2 bangkoki éjszaka is benne van (háromcsillagos szállás, reggelivel + repülőjegy). Az iroda illetékese szerint egyre inkább divatba jön Koh Samui szigete, mivel Phukettet már unják a magyar utazók, az új desztinációt pedig beveztő áron, gyakorlatilag ugyanannyiért látogathatják meg.

A Vista tapasztalatai szerint a cunami és a madárinfluenzával kapcsolatos negatív hírek miatt az idei évben kisebb az érdeklődés Thaiföld iránt, mint tavaly. Az árak emelkedésére semmiképpen nem kell számítani.

 

A cunami hatásaiból szinte semmi nem vehető észre, egy-egy területen (pl. Phi Phi-szigetek egy része) ugyan jelenleg is folynak az építkezések, de Phuketen már teljesen helyreállt a szökőár előtti állapot.

 

A Vista is megerősítette, hogy a katasztrófa után sem csökkent jelentősen a kinti árszínvonal, hiszen ez eddig is rendkívül vonzó volt és a kinti szállodák így is megfelelő kihasználtsággal működnek.

 

Az árakat illetően nem árt tudni, hogy Pattaya a legolcsóbb, Phuket és Samui szigetén a szállásárak is valamivel magasabbak, illetve ezekre a szigetekre Bangkokból még belső repülőjegy is szükséges. Mindent összevetve reálisan mintegy 199,900 Ft + kb. 20,000 Ft illeték áron hozható ki egy 7 éjszakás tartózkodás repülővel, háromcsillagos hotelben, reptéri transzferekkel (Pattayán).

 

A Vistánál a legkeresettebb csomag a 7 éjszakás Koh Samui nyaralás, ami 229,500 Ft/főtől foglalható.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem