34 °C Budapest

Csapás a T-Comnak és a Tele2-nek! - A nevető harmadik a legolcsóbb...

Pénzcentrum
2006. január 11. 06:10

Miközben reklámháborút vívnak a nagyok, a tájékozott telefonálók már régen tisztában vannak azzal, hogy a legkedvezőbb ajánlatokat nem a T-Comnál és a Tele2-nél kell keresni. Összeállításunkban csak a percdíjakat hasonlítjuk össze, az előfizetési, kapcsolási és egyéb díjaktól eltekintünk, nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az összevetésbe bevont Skype és Yahoo használatához szélessávú internet csatlakozással kell rendelkeznünk, ami ugye plusz tétel.

A Skype egyre bovülő rajongótáborának is érdemes lehet körülnéznie a piacon, hiszen az új belépő Yahoo ígéretéhez híven messze alákínált az eBay vállalatának. Vegyük sorra az érdekesebb részleteket!

A nemzetközi hívások díjainál senkit nem lephet meg, hogy az internetes óriások magasan verik a hazai szolgáltatókat, az azonban figyelemre méltó, hogy a Yahoo még a Skype-ot is überelni tudja. (Mindkét szolgáltatónál prepaid kerditet kell vásárolni, ezt követoen ennek terhére beszélhetünk.)

Az összeahsonlításnál figyelembe kell venni, hogy a Skype forintban is közli az áfával növelt árait, az első táblázatban így emellett a Skype által alkalmazott árfolyamon váltottuk át a Yahoo percdíjait, melyek azonban a társaság honlapja szerint bizonyos díjakat és adókat nem tartalmaznak.

 

Ez utóbbi miatt indokoltnak tartottuk egy külön táblázatban szerepeltetni a két internetes cég áfa nélküli dollár percdíjait, melynek alapján szintén a Yahoo bizonyul a legjobbnak.

A nemzetközi percdíjaknál a T-Com esetében a Világvonal előhívószámmal számoltunk.

 

Az igazi megmérettetést a hazai vezetékes és mobil beszélgetések piacán várhattuk, meglepetésre azonban itt is jobbak az internetes cégek, a T-Com és a Tele2 csak csúcsidőn kívüli helyi hívások esetében kínál alacsonyabb percdíjat, csúcsidőben, távolsági beszélgetés esetén teljesen versenyképtelen.

A hazai mobilhívásoknál érdemes egy pillantást vetni a Yahoo 38 Ft-os díjára, ami magáért beszél...és a Google Talk egyelőre még nem is kínál PC és telefon közötti beszélgetési lehetőséget... Várjuk a további árleszorító jelentkezőket!

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?