12 °C Budapest

Csapás a T-Comnak és a Tele2-nek! - A nevető harmadik a legolcsóbb...

Pénzcentrum
2006. január 11. 06:10

Miközben reklámháborút vívnak a nagyok, a tájékozott telefonálók már régen tisztában vannak azzal, hogy a legkedvezőbb ajánlatokat nem a T-Comnál és a Tele2-nél kell keresni. Összeállításunkban csak a percdíjakat hasonlítjuk össze, az előfizetési, kapcsolási és egyéb díjaktól eltekintünk, nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az összevetésbe bevont Skype és Yahoo használatához szélessávú internet csatlakozással kell rendelkeznünk, ami ugye plusz tétel.

A Skype egyre bovülő rajongótáborának is érdemes lehet körülnéznie a piacon, hiszen az új belépő Yahoo ígéretéhez híven messze alákínált az eBay vállalatának. Vegyük sorra az érdekesebb részleteket!

A nemzetközi hívások díjainál senkit nem lephet meg, hogy az internetes óriások magasan verik a hazai szolgáltatókat, az azonban figyelemre méltó, hogy a Yahoo még a Skype-ot is überelni tudja. (Mindkét szolgáltatónál prepaid kerditet kell vásárolni, ezt követoen ennek terhére beszélhetünk.)

Az összeahsonlításnál figyelembe kell venni, hogy a Skype forintban is közli az áfával növelt árait, az első táblázatban így emellett a Skype által alkalmazott árfolyamon váltottuk át a Yahoo percdíjait, melyek azonban a társaság honlapja szerint bizonyos díjakat és adókat nem tartalmaznak.

 

Ez utóbbi miatt indokoltnak tartottuk egy külön táblázatban szerepeltetni a két internetes cég áfa nélküli dollár percdíjait, melynek alapján szintén a Yahoo bizonyul a legjobbnak.

A nemzetközi percdíjaknál a T-Com esetében a Világvonal előhívószámmal számoltunk.

 

Az igazi megmérettetést a hazai vezetékes és mobil beszélgetések piacán várhattuk, meglepetésre azonban itt is jobbak az internetes cégek, a T-Com és a Tele2 csak csúcsidőn kívüli helyi hívások esetében kínál alacsonyabb percdíjat, csúcsidőben, távolsági beszélgetés esetén teljesen versenyképtelen.

A hazai mobilhívásoknál érdemes egy pillantást vetni a Yahoo 38 Ft-os díjára, ami magáért beszél...és a Google Talk egyelőre még nem is kínál PC és telefon közötti beszélgetési lehetőséget... Várjuk a további árleszorító jelentkezőket!

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?