17 °C Budapest

Csapás a T-Comnak és a Tele2-nek! - A nevető harmadik a legolcsóbb...

Pénzcentrum
2006. január 11. 06:10

Miközben reklámháborút vívnak a nagyok, a tájékozott telefonálók már régen tisztában vannak azzal, hogy a legkedvezőbb ajánlatokat nem a T-Comnál és a Tele2-nél kell keresni. Összeállításunkban csak a percdíjakat hasonlítjuk össze, az előfizetési, kapcsolási és egyéb díjaktól eltekintünk, nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az összevetésbe bevont Skype és Yahoo használatához szélessávú internet csatlakozással kell rendelkeznünk, ami ugye plusz tétel.

A Skype egyre bovülő rajongótáborának is érdemes lehet körülnéznie a piacon, hiszen az új belépő Yahoo ígéretéhez híven messze alákínált az eBay vállalatának. Vegyük sorra az érdekesebb részleteket!

A nemzetközi hívások díjainál senkit nem lephet meg, hogy az internetes óriások magasan verik a hazai szolgáltatókat, az azonban figyelemre méltó, hogy a Yahoo még a Skype-ot is überelni tudja. (Mindkét szolgáltatónál prepaid kerditet kell vásárolni, ezt követoen ennek terhére beszélhetünk.)

Az összeahsonlításnál figyelembe kell venni, hogy a Skype forintban is közli az áfával növelt árait, az első táblázatban így emellett a Skype által alkalmazott árfolyamon váltottuk át a Yahoo percdíjait, melyek azonban a társaság honlapja szerint bizonyos díjakat és adókat nem tartalmaznak.

 

Ez utóbbi miatt indokoltnak tartottuk egy külön táblázatban szerepeltetni a két internetes cég áfa nélküli dollár percdíjait, melynek alapján szintén a Yahoo bizonyul a legjobbnak.

A nemzetközi percdíjaknál a T-Com esetében a Világvonal előhívószámmal számoltunk.

 

Az igazi megmérettetést a hazai vezetékes és mobil beszélgetések piacán várhattuk, meglepetésre azonban itt is jobbak az internetes cégek, a T-Com és a Tele2 csak csúcsidőn kívüli helyi hívások esetében kínál alacsonyabb percdíjat, csúcsidőben, távolsági beszélgetés esetén teljesen versenyképtelen.

A hazai mobilhívásoknál érdemes egy pillantást vetni a Yahoo 38 Ft-os díjára, ami magáért beszél...és a Google Talk egyelőre még nem is kínál PC és telefon közötti beszélgetési lehetőséget... Várjuk a további árleszorító jelentkezőket!

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem