Nagy pénz, nagy foci

Pénzcentrum
2005. december 19. 14:50

A 2006-os Labdarúgó Világbajnokság hivatalos támogatója, a MasterCard Europe bejelentette, hogy további két európai futball esemény támogatására szerződött az UEFA, Európai Labdarúgó Szövetséggel. A megállapodás létrejötte egy 14 éves kiemelkedően sikeres együttműködés folytatását jelenti, melynek keretében a 2006-2009-ig terjedő négy évben a kártyatársaság a Bajnokok Ligája hivatalos támogatója lesz valamint a 2008-as Európa-bajnokságot is hivatalos szponzorként jegyzi majd.

A 2006-os Labdarúgó Világbajnokság hivatalos támogatója, a MasterCard Europe bejelentette, hogy további két európai futball esemény támogatására szerződött az UEFA, Európai Labdarúgó Szövetséggel. A megállapodás létrejötte egy 14 éves kiemelkedően sikeres együttműködés folytatását jelenti, melynek keretében a 2006-2009-ig terjedő négy évben a kártyatársaság a Bajnokok Ligája hivatalos támogatója lesz valamint a 2008-as Európa-bajnokságot is hivatalos szponzorként jegyzi majd.
 
A Bajnokok Ligája és az Európa-bajnokság népszerűsége gyors növekedést mutat, mióta 1992-ben a MasterCard támogatni kezdte az UEFA eseményeit. Mára az Európai Labdarúgó Szövetség bajnokságait a világ legnagyobb sporteseményei között tartják számon. A versenyek népszerűségét jól mutatja, hogy az UEFA BL közönsége közel 50%-a Európán kívüli országokból érkezik.
Hajdú Gyula, a MasterCard Közép-Kelet Európai Regionális Marketing Igazgatója hangsúlyozta: „A MasterCard globális márka, ugyanakkor nagyon erős európai gyökerekkel rendelkezik. Az UEFA bajnokságait övező, minden országban tapasztalható kimagasló érdeklődés teljes mértékben elősegíti a MasterCard üzleti céljainak teljesítését. Míg a labdarúgó-világbajnokság támogatása a cég globalitását fejezi ki, az Európa-bajnokság támogatásával a MasterCard az „öreg kontinens” jelenlegi és jövőbeli kártyabirtokosaihoz jut el”
A MasterCard Europe az Európa-bajnokságot 1992 óta támogatja, az UEFA Bajnokok Ligája szponzoraként pedig 1994 óta vállal szerepet. A meghosszabbított szerződés alapján a MasterCard mindkét eseményen kizárólagos szponzori jogokkal rendelkezik majd a fizetési szolgáltatás szektorban működő vállalatok között. A szerződés aláírásával a Női Európa-bajnokság, az U21-es Európa-bajnokság és a Futsal Európa-bajnokság is a MasterCard szponzorációs portfoliójának részét képezi majd.
Világbajnokság szponzoráció - A MasterCard International és a FIFA kapcsolata
A MasterCard International az 1990-es, Olaszországban megrendezett Világbajnokság támogatásával kezdte együttműködését a FIFA, Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel. Míg az 1990-es bajnokság során a MasterCard még csupán a VB „Hivatalos Bankkártyája” volt, az 1994-es egyesült államokbeli versenyen már hivatalos szponzorként jelent meg.
A MasterCard globális márkaüzenetét a nemzetközi labdarúgás támogatásával közvetíti, melyet 240 millió játékos és milliárdot is meghaladó néző kísér figyelemmel. Ezért FIFA és az UEFA eseményeinek támogatása stratégiai fontosságú a MasterCard számára. A sport iránt világszerte érdeklődők sokszínűsége, változatos kulturális és társadalmi identitása jó eszköz a globális MasterCard márkaépítésére.
2002-es Világbajnokság összesített nézőszáma 29 milliárd volt. A 64 világbajnoki mérkőzés közvetítése összesen 41 435 óra adásidőt töltött ki világszerte, ami 39%-os növekedést jelent 1998-hoz képest. A 2002-es VB döntőt - Brazília és Németország összecsapását - 1,5 milliárd néző kísérte figyelemmel.
Előzetes becslések szerint a 2006-os németországi Világbajnokság összesített nézőszáma nem kevesebb, mint 35 milliárd lesz.
További FIFA események a MasterCard támogatásával:
  • FIFA Női-világbajnokság
  • Dél-amerikai FIFA VB-selejtező
  • CONMEBOL Copa America
  • FIFA U17
  • FIFA Ifjúsági VB
  • FIFA Konföderációs-kupa
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem