1 °C Budapest

Nagy pénz, nagy foci

Pénzcentrum
2005. december 19. 14:50

A 2006-os Labdarúgó Világbajnokság hivatalos támogatója, a MasterCard Europe bejelentette, hogy további két európai futball esemény támogatására szerződött az UEFA, Európai Labdarúgó Szövetséggel. A megállapodás létrejötte egy 14 éves kiemelkedően sikeres együttműködés folytatását jelenti, melynek keretében a 2006-2009-ig terjedő négy évben a kártyatársaság a Bajnokok Ligája hivatalos támogatója lesz valamint a 2008-as Európa-bajnokságot is hivatalos szponzorként jegyzi majd.

A 2006-os Labdarúgó Világbajnokság hivatalos támogatója, a MasterCard Europe bejelentette, hogy további két európai futball esemény támogatására szerződött az UEFA, Európai Labdarúgó Szövetséggel. A megállapodás létrejötte egy 14 éves kiemelkedően sikeres együttműködés folytatását jelenti, melynek keretében a 2006-2009-ig terjedő négy évben a kártyatársaság a Bajnokok Ligája hivatalos támogatója lesz valamint a 2008-as Európa-bajnokságot is hivatalos szponzorként jegyzi majd.
 
A Bajnokok Ligája és az Európa-bajnokság népszerűsége gyors növekedést mutat, mióta 1992-ben a MasterCard támogatni kezdte az UEFA eseményeit. Mára az Európai Labdarúgó Szövetség bajnokságait a világ legnagyobb sporteseményei között tartják számon. A versenyek népszerűségét jól mutatja, hogy az UEFA BL közönsége közel 50%-a Európán kívüli országokból érkezik.
Hajdú Gyula, a MasterCard Közép-Kelet Európai Regionális Marketing Igazgatója hangsúlyozta: „A MasterCard globális márka, ugyanakkor nagyon erős európai gyökerekkel rendelkezik. Az UEFA bajnokságait övező, minden országban tapasztalható kimagasló érdeklődés teljes mértékben elősegíti a MasterCard üzleti céljainak teljesítését. Míg a labdarúgó-világbajnokság támogatása a cég globalitását fejezi ki, az Európa-bajnokság támogatásával a MasterCard az „öreg kontinens” jelenlegi és jövőbeli kártyabirtokosaihoz jut el”
A MasterCard Europe az Európa-bajnokságot 1992 óta támogatja, az UEFA Bajnokok Ligája szponzoraként pedig 1994 óta vállal szerepet. A meghosszabbított szerződés alapján a MasterCard mindkét eseményen kizárólagos szponzori jogokkal rendelkezik majd a fizetési szolgáltatás szektorban működő vállalatok között. A szerződés aláírásával a Női Európa-bajnokság, az U21-es Európa-bajnokság és a Futsal Európa-bajnokság is a MasterCard szponzorációs portfoliójának részét képezi majd.
Világbajnokság szponzoráció - A MasterCard International és a FIFA kapcsolata
A MasterCard International az 1990-es, Olaszországban megrendezett Világbajnokság támogatásával kezdte együttműködését a FIFA, Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel. Míg az 1990-es bajnokság során a MasterCard még csupán a VB „Hivatalos Bankkártyája” volt, az 1994-es egyesült államokbeli versenyen már hivatalos szponzorként jelent meg.
A MasterCard globális márkaüzenetét a nemzetközi labdarúgás támogatásával közvetíti, melyet 240 millió játékos és milliárdot is meghaladó néző kísér figyelemmel. Ezért FIFA és az UEFA eseményeinek támogatása stratégiai fontosságú a MasterCard számára. A sport iránt világszerte érdeklődők sokszínűsége, változatos kulturális és társadalmi identitása jó eszköz a globális MasterCard márkaépítésére.
2002-es Világbajnokság összesített nézőszáma 29 milliárd volt. A 64 világbajnoki mérkőzés közvetítése összesen 41 435 óra adásidőt töltött ki világszerte, ami 39%-os növekedést jelent 1998-hoz képest. A 2002-es VB döntőt - Brazília és Németország összecsapását - 1,5 milliárd néző kísérte figyelemmel.
Előzetes becslések szerint a 2006-os németországi Világbajnokság összesített nézőszáma nem kevesebb, mint 35 milliárd lesz.
További FIFA események a MasterCard támogatásával:
  • FIFA Női-világbajnokság
  • Dél-amerikai FIFA VB-selejtező
  • CONMEBOL Copa America
  • FIFA U17
  • FIFA Ifjúsági VB
  • FIFA Konföderációs-kupa
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?