1 °C Budapest

Bejelentés nélküli "támadás"

Pénzcentrum
2005. december 15. 12:30

A Gazdasági Versenyhivatal Kartell Csoportja 2005. december 12-én előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemlét hajtott végre a következő vállalkozásoknál:

MAGYAR TOJÁS Tojásértékesítő Kft., 
MIZSE TOJÁS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és Cse-Mi Farm Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kft., 
Gyermelyi Tojás Rt., 
ARANYBULLA Mezőgazdasági Rt., 
valamint  eljárás alá vonás nélkül a
Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségénél.
A fenti vállalkozásokon túlmenően a megindított versenyfelügyeleti eljárás kiterjed még több más, a tojástermelésben érintett vállalkozásra is.
Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemle lehetőségét - mely eszköz a közösségi jog alapján az Európai Bizottság rendelkezésére is áll - a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.
Jelen esetben a helyszíni szemlére és a versenyfelügyeleti eljárás megindítására azért került sor, mert az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján valószínűsíthető, hogy az eljárással érintett vállalkozások a tojás árát egyeztették, illetve összehangolták, mellyel vélhetően megsértették a versenytörvény vonatkozó előírásait.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozások a valószínűsített jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárásokra biztosított időtartam 180 nap, amely azonban - függően az ügy bonyolultságától - két alkalommal ugyanakkora időtertammal meghosszabítható.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?