9 °C Budapest

Bejelentés nélküli "támadás"

Pénzcentrum
2005. december 15. 12:30

A Gazdasági Versenyhivatal Kartell Csoportja 2005. december 12-én előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemlét hajtott végre a következő vállalkozásoknál:

MAGYAR TOJÁS Tojásértékesítő Kft., 
MIZSE TOJÁS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és Cse-Mi Farm Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kft., 
Gyermelyi Tojás Rt., 
ARANYBULLA Mezőgazdasági Rt., 
valamint  eljárás alá vonás nélkül a
Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségénél.
A fenti vállalkozásokon túlmenően a megindított versenyfelügyeleti eljárás kiterjed még több más, a tojástermelésben érintett vállalkozásra is.
Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemle lehetőségét - mely eszköz a közösségi jog alapján az Európai Bizottság rendelkezésére is áll - a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.
Jelen esetben a helyszíni szemlére és a versenyfelügyeleti eljárás megindítására azért került sor, mert az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján valószínűsíthető, hogy az eljárással érintett vállalkozások a tojás árát egyeztették, illetve összehangolták, mellyel vélhetően megsértették a versenytörvény vonatkozó előírásait.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozások a valószínűsített jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárásokra biztosított időtartam 180 nap, amely azonban - függően az ügy bonyolultságától - két alkalommal ugyanakkora időtertammal meghosszabítható.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem