21 °C Budapest

Továbbhalad a Suzuki

Pénzcentrum
2005. december 14. 08:32

Még egy éve sincs, hogy az új Swift legördült a gyártósorról, és máris itt a következő újdonság.

Az SX4 néven bevezetésre kerülő családi és szabadidőautó sorozatgyártása decemberben kezdődik az esztergomi üzemben. Nem csak maga az autó lesz új az esztergomiak számára, hanem a kategória is. A kisautók után most először készül a hazai Suzuki gyárban alsó-közép (C) kategóriás modell.
Bár a végső formaterv a neves olasz designer, Giorgetto Giugiaro nevével fémjelzett Italdesign-hoz fűződik, a teljes projekt menedzsmentjét - a koncepció kialakításától, a fejlesztésen és tervezésen keresztül a tömegtermelés kivitelezéséig - a Suzuki tartja kézben.
Az SX4 az angol terminológiával a "X-over revolution" vagyis annak a koncepciónak az eredménye, amely nem ragaszkodik egyetlen autós kategóriához, hanem valamennyiből a legjobb komponenseket ötvözi. Így az SX4-on egyaránt felismerhetőek a sportos kompakt Swift stílusjegyei, és a Grand Vitara legjobb tulajdonságai, mint a megbízhatóság, vagy a kiváló úttartás.
Az esztergomi gyárban a tervek szerint évi 60 ezer autó készül majd az új szabadidőjárműből. Ebből a mennyiségből 40 ezer kerül a Suzuki európai szalonjaiba - 10 ezer a belföldi és 30 ezer a külföldi piacra -, míg 20 ezer a Fiat csatornáin keresztül talál majd vevőkre.
Az SX4 hivatalos bemutatóját a 2006. márciusi Genfi Nemzetközi Autókiállításon tartják, melyet követően kerül az autó a szalonokba, és kezdődik el az európai értékesítés.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35