8 °C Budapest

Kiosztották az Év Vállalata Díjat

Pénzcentrum
2005. november 17. 08:31

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) ez évben is kiosztotta az Év Vállalata Díjat. Az immár nyolcadik éve adományozott díj a kockázati tőke iparág elismerését fejezi ki a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai kis- közép- és nagyvállalatoknak.

 
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) ez évben is kiosztotta az Év Vállalata Díjat. Az immár nyolcadik éve adományozott díj a kockázati tőke iparág elismerését fejezi ki a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai kis- közép- és nagyvállalatoknak.
 
2005-ben az Év Vállalata Díjat kapták:
Kis- és középvállalati kategóriában – Biopetrol Kft.
Nagyvállalati kategóriában: Pannonpower Holding Rt. és a SkyEurope Airlines
Az MKME külön szakmai elismerésben részesítette:
Kis- és középvállalati kategóriában – PR-Telekom Zrt. és a Kenguru Csoport
Nagyvállalati kategóriában: Wallis Ingatlan Rt.
A prominens gazdasági szakemberekből, a gazdasági sajtó, a kormányzat, régebbi díjazottak és az egyesület képviselőiből álló Értékelő Bizottság minden szempontból kiemelkedőnek minősítette a két nagyvállalati pályázó teljesítményét és ezért döntött úgy, hogy két kategória-győztest hirdet ki.
Az esemény védnöke dr. Kóka János a gazdasági és közlekedési tárca minisztere, fő szponzora a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.) volt. Kóka János, a díjátadáson kiemelte: „ A hazai kis- és közepes vállalatoknak fokozott törődésre: hitelre, tőkére és garanciára van szükségük. Ha ezt megkapják – jó példa erre valamennyi mai díjazott –, akkor képesek fejleszteni, akkor képesek sikerrel felvenni a versenyt nemzetközi versenytársaikkal is.” Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója köszöntőjében üdvözölte az Egyesület szerepvállalását a kockázati és magántőke piac népszerűsítésében, majd hangsúlyozta: „A díj, amelyet ma átvettek legyen felkiáltójel a kétkedőknek, a csodaváróknak, a hitetleneknek. Bizonyítéka legyen annak, hogy az a vállalkozó, aki keres és felkészült, az talál a fejlesztéseihez forrást.”
Az Értékelő Bizottság tagjai voltak:
Geszti András, befektető, a Euroventures ügyvezető partnere, a Bizottság elnöke
Bánki András, a Világgazdaság című gazdasági napilap főszerkesztője
Horváth Zsolt, a Budapest Értéktőzsde vezérigazgatója
Pakucs János, a magyar innovációs Szövetség elnöke
Várkonyi Attila, befektető, a Fast Ventures alapítója, valamint
Waberer György, a Waberer’s Holding Logisztikai Rt. elnök-vezérigazgatója, korábbi díjazott
Az immár nyolcadik éve adományozott díj a kockázati tőke iparág elismerését fejezi ki a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai vállalkozásoknak, amelyek üzleti modellje példaértékű lehet más magyarországi vállalkozásoknak.
 
A Díj odaítélésekor figyelembe vett szempontok a következők voltak:
A vállalat irányításában és működésében tapasztalható-e a vállalkozói szellem, az értékteremtésre való törekvés, a hosszú távú, üzleti szemlélet és a sikerre való alkalmasság.
A menedzsment vezéralakjainak vállalatvezetési, stratégiai és menedzsment képessége.
Az üzleti stratégia minősége, az annak megfelelő vállalatirányítási rendszer és szervezeti felépítés, a növekedési lehetőségek felismerése és kihasználása, illetve a kockázati tőkével való tényleges, vagy potenciális kapcsolat értékelése.
A tőkebefektetés valamely formájának szerepe a vállalat dinamikus fejlődésében.
A vállalat gazdasági teljesítménye, iparági szerepe, az eredményesség mögötti sikertörténet, és annak üzenete más vállalatvezetők irányába.
Az elmúlt évek nyertesei, mint például a Synergon, Graphisoft, Index, Recognita, a Pharmavit, a Waberer’s vagy a Körte-Organica által felmutatott üzleti sikereknek köszönhetően mára az MKME Év Vállalata Díj egy magas presztízsértékű elismerésnek számít. A régebbi díjazottak listája igazolja, hogy a kockázati és magántőke befektetők szigorú kritériumrendszerén keresztül minősített vállalatok magukban hordozták a jövőbeni fejlődés lehetőségeit, és mára a maguk területén üzleti modellként és piacvezetőként működnek.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem