3 °C Budapest

Kiosztották az Év Vállalata Díjat

Pénzcentrum
2005. november 17. 08:31

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) ez évben is kiosztotta az Év Vállalata Díjat. Az immár nyolcadik éve adományozott díj a kockázati tőke iparág elismerését fejezi ki a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai kis- közép- és nagyvállalatoknak.

 
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) ez évben is kiosztotta az Év Vállalata Díjat. Az immár nyolcadik éve adományozott díj a kockázati tőke iparág elismerését fejezi ki a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai kis- közép- és nagyvállalatoknak.
 
2005-ben az Év Vállalata Díjat kapták:
Kis- és középvállalati kategóriában – Biopetrol Kft.
Nagyvállalati kategóriában: Pannonpower Holding Rt. és a SkyEurope Airlines
Az MKME külön szakmai elismerésben részesítette:
Kis- és középvállalati kategóriában – PR-Telekom Zrt. és a Kenguru Csoport
Nagyvállalati kategóriában: Wallis Ingatlan Rt.
A prominens gazdasági szakemberekből, a gazdasági sajtó, a kormányzat, régebbi díjazottak és az egyesület képviselőiből álló Értékelő Bizottság minden szempontból kiemelkedőnek minősítette a két nagyvállalati pályázó teljesítményét és ezért döntött úgy, hogy két kategória-győztest hirdet ki.
Az esemény védnöke dr. Kóka János a gazdasági és közlekedési tárca minisztere, fő szponzora a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.) volt. Kóka János, a díjátadáson kiemelte: „ A hazai kis- és közepes vállalatoknak fokozott törődésre: hitelre, tőkére és garanciára van szükségük. Ha ezt megkapják – jó példa erre valamennyi mai díjazott –, akkor képesek fejleszteni, akkor képesek sikerrel felvenni a versenyt nemzetközi versenytársaikkal is.” Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója köszöntőjében üdvözölte az Egyesület szerepvállalását a kockázati és magántőke piac népszerűsítésében, majd hangsúlyozta: „A díj, amelyet ma átvettek legyen felkiáltójel a kétkedőknek, a csodaváróknak, a hitetleneknek. Bizonyítéka legyen annak, hogy az a vállalkozó, aki keres és felkészült, az talál a fejlesztéseihez forrást.”
Az Értékelő Bizottság tagjai voltak:
Geszti András, befektető, a Euroventures ügyvezető partnere, a Bizottság elnöke
Bánki András, a Világgazdaság című gazdasági napilap főszerkesztője
Horváth Zsolt, a Budapest Értéktőzsde vezérigazgatója
Pakucs János, a magyar innovációs Szövetség elnöke
Várkonyi Attila, befektető, a Fast Ventures alapítója, valamint
Waberer György, a Waberer’s Holding Logisztikai Rt. elnök-vezérigazgatója, korábbi díjazott
Az immár nyolcadik éve adományozott díj a kockázati tőke iparág elismerését fejezi ki a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai vállalkozásoknak, amelyek üzleti modellje példaértékű lehet más magyarországi vállalkozásoknak.
 
A Díj odaítélésekor figyelembe vett szempontok a következők voltak:
A vállalat irányításában és működésében tapasztalható-e a vállalkozói szellem, az értékteremtésre való törekvés, a hosszú távú, üzleti szemlélet és a sikerre való alkalmasság.
A menedzsment vezéralakjainak vállalatvezetési, stratégiai és menedzsment képessége.
Az üzleti stratégia minősége, az annak megfelelő vállalatirányítási rendszer és szervezeti felépítés, a növekedési lehetőségek felismerése és kihasználása, illetve a kockázati tőkével való tényleges, vagy potenciális kapcsolat értékelése.
A tőkebefektetés valamely formájának szerepe a vállalat dinamikus fejlődésében.
A vállalat gazdasági teljesítménye, iparági szerepe, az eredményesség mögötti sikertörténet, és annak üzenete más vállalatvezetők irányába.
Az elmúlt évek nyertesei, mint például a Synergon, Graphisoft, Index, Recognita, a Pharmavit, a Waberer’s vagy a Körte-Organica által felmutatott üzleti sikereknek köszönhetően mára az MKME Év Vállalata Díj egy magas presztízsértékű elismerésnek számít. A régebbi díjazottak listája igazolja, hogy a kockázati és magántőke befektetők szigorú kritériumrendszerén keresztül minősített vállalatok magukban hordozták a jövőbeni fejlődés lehetőségeit, és mára a maguk területén üzleti modellként és piacvezetőként működnek.
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?