0 °C Budapest

Bűnösnek vallotta magát !

Pénzcentrum
2005. október 17. 10:01

Bűnösnek vallotta magát az Egyesült Államokban ellene emelt árkartell-vádakban a Samsung. Electronics Co. és amerikai leányvállalata - írja mai számában a Napi Gazdaság.

 
Bűnösnek vallotta magát az Egyesült Államokban ellene emelt árkartell-vádakban a Samsung. Electronics Co. és amerikai leányvállalata – írja mai számában a Napi Gazdaság.
Az amerikai igazságügy-minisztérium több cég ellen indított vizsgálatot azzal a gyanúval, hogy 1999-2002-ben összejátszva tartották magasan az árakat a 7,7 milliárd dolláros amerikai memórialapka-piacon. 
A Samsungra most minden idők második legnagyobb versenybírságát szabták ki: 300 millió dollárt. Az inkriminált DRAM chipek ára idén akkorát zuhant, hogy a Samsung nyeresége 30 százalékkal esett. A cég egyébként most tette közzé utolsó negyedéves pénzügyi eredményeit: a nyereség 1,8, az árbevétel 13,9 milliárd dollár volt; az első szám 30 százalékkal kevesebb, a második 1 százalékkal több, mint 2004 azonos időszakában.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm