14 °C Budapest

Véradóverseny- lehet nevezni !!!

Pénzcentrum
2005. október 14. 08:29

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Ifjúsági Tanácsa kezdeményezésére a Magyar Vöröskereszt Országos Titkársága, a Hallgató Önkormányzatok Országos Konferenciája és az Országos Vérellátó Szolgálat országos szintű felsőoktatási véradóversenyt hirdetett "Fiatalok a Véradásért" elnevezéssel.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Ifjúsági Tanácsa kezdeményezésére a Magyar Vöröskereszt Országos Titkársága, a Hallgató Önkormányzatok Országos Konferenciája és az Országos Vérellátó Szolgálat országos szintű felsőoktatási véradóversenyt hirdetett "Fiatalok a Véradásért" elnevezéssel.
A verseny célja, hogy az egyetemi, főiskolai korosztályt bevonják a véradásba és a véradó mozgalmat megismertessék és népszerűsítsék.
A verseny szeptember 12-én indult és 2006. május 12-ig tart. Az eredményhirdetés 2006. június 14-én, a Véradók Világnapján lesz.
A versenyt az az egyetemi, főiskolai kar nyeri, amelyik a legnagyobb véradói aktivitást mutatja. Az első helyezett jutalma egy véradó-serleg, valamint felkerül a Magyar Vöröskereszt által megőrzött Örök-Serlegre.
Részt vehet a versenyben Magyarország bármely egyetemén, főiskoláján jogviszonnyal rendelkező nappali és levelező tagozatos hallgató, ideértve a posztgraduális képzésben részt vevő hallgatókat is. A véradónak fényképes igazolvánnyal kell igazolnia, hogy mely egyetem, főiskola hallgatója. Részt vehet továbbá az összes magyarországi egyetem és főiskola bármely oktatója vagy dolgozója, aki igazolni tudja egyetemi, főiskolai munkaviszonyát.
A véradás lehet kiszállásos és intézeti egyaránt, a cél, hogy minél több hallgató jelenjen meg az adott időszakban véradáson. A kiszállások számát, helyszínét, önkéntesek bevonását a területi, megyei szervezet határozza meg.
(forrás: edupress.hu)
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem