Véradóverseny- lehet nevezni !!!

Pénzcentrum
2005. október 14. 08:29

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Ifjúsági Tanácsa kezdeményezésére a Magyar Vöröskereszt Országos Titkársága, a Hallgató Önkormányzatok Országos Konferenciája és az Országos Vérellátó Szolgálat országos szintű felsőoktatási véradóversenyt hirdetett "Fiatalok a Véradásért" elnevezéssel.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Ifjúsági Tanácsa kezdeményezésére a Magyar Vöröskereszt Országos Titkársága, a Hallgató Önkormányzatok Országos Konferenciája és az Országos Vérellátó Szolgálat országos szintű felsőoktatási véradóversenyt hirdetett "Fiatalok a Véradásért" elnevezéssel.
A verseny célja, hogy az egyetemi, főiskolai korosztályt bevonják a véradásba és a véradó mozgalmat megismertessék és népszerűsítsék.
A verseny szeptember 12-én indult és 2006. május 12-ig tart. Az eredményhirdetés 2006. június 14-én, a Véradók Világnapján lesz.
A versenyt az az egyetemi, főiskolai kar nyeri, amelyik a legnagyobb véradói aktivitást mutatja. Az első helyezett jutalma egy véradó-serleg, valamint felkerül a Magyar Vöröskereszt által megőrzött Örök-Serlegre.
Részt vehet a versenyben Magyarország bármely egyetemén, főiskoláján jogviszonnyal rendelkező nappali és levelező tagozatos hallgató, ideértve a posztgraduális képzésben részt vevő hallgatókat is. A véradónak fényképes igazolvánnyal kell igazolnia, hogy mely egyetem, főiskola hallgatója. Részt vehet továbbá az összes magyarországi egyetem és főiskola bármely oktatója vagy dolgozója, aki igazolni tudja egyetemi, főiskolai munkaviszonyát.
A véradás lehet kiszállásos és intézeti egyaránt, a cél, hogy minél több hallgató jelenjen meg az adott időszakban véradáson. A kiszállások számát, helyszínét, önkéntesek bevonását a területi, megyei szervezet határozza meg.
(forrás: edupress.hu)
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem