31 °C Budapest

Átcsoportosítják a pályázati pénzeket

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 11:12

A GVOP monitoring bizottságának tegnapi ülésén döntés született arról, hogy átcsoportosítják a felhasználható forrásokat a népszerű és kevésbé népszerű pályázatok között. - írja mai számában a Napi Gazdaság

 
A GVOP monitoring bizottságának tegnapi ülésén döntés született arról, hogy átcsoportosítják a felhasználható forrásokat a népszerű és kevésbé népszerű pályázatok között. – írja mai számában a Napi Gazdaság
 
Ennek köszönhetően a „vállalati innováció támogatása” elnevezésű ablakot újra meg tudják nyitni a vállalkozók előtt, többet pedig a tervezetnél előbb tudnak bezárni. A módosításokra azért van szükség, mert a program 2004-es tervezése során még nem lehetett tudni, hogy az egyes kiírásokra mennyi pályázat érkezik majd.
A közös célú beruházások és fejlesztések támogatása ablaktól vontak el legnagyobb mértékben forrásokat: összesen 3,5 milliárd forintot. Viszont a vállalkozások körében osztatlan sikert arató szeptember 15-én zárult, a kkv-k műszaki technológiai hátterének fejlesztésére szolgáló pályázat korábban meghirdetett 6,8 milliárd forintos kerete a pénzek újraallokálásával ismét rendelkezésre áll.
A szektor fejlődését figyelembe kell venni a  programok megalkotásakor, a jövőben minden bizonnyal a cégek eszközeinek a fejlesztéséről áthelyeződik a hangsúly a vállalati kultúra fejlesztésére.
A 2007-ben induló második Nemzeti Fejlesztési Terv terhére már 2006-ban ki lehet írni pályázatokat, de a kifizetésekre csak 2007-től kerülhet sor. Az év végéig 22 milliárd forintos kifizetésre lehet számítani, az összes idei forrást pedig érdemes minél hamarabb, még év vége előtt lekötni.
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
EZT OLVASTAD MÁR?