Átcsoportosítják a pályázati pénzeket

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 11:12

A GVOP monitoring bizottságának tegnapi ülésén döntés született arról, hogy átcsoportosítják a felhasználható forrásokat a népszerű és kevésbé népszerű pályázatok között. - írja mai számában a Napi Gazdaság

 
A GVOP monitoring bizottságának tegnapi ülésén döntés született arról, hogy átcsoportosítják a felhasználható forrásokat a népszerű és kevésbé népszerű pályázatok között. – írja mai számában a Napi Gazdaság
 
Ennek köszönhetően a „vállalati innováció támogatása” elnevezésű ablakot újra meg tudják nyitni a vállalkozók előtt, többet pedig a tervezetnél előbb tudnak bezárni. A módosításokra azért van szükség, mert a program 2004-es tervezése során még nem lehetett tudni, hogy az egyes kiírásokra mennyi pályázat érkezik majd.
A közös célú beruházások és fejlesztések támogatása ablaktól vontak el legnagyobb mértékben forrásokat: összesen 3,5 milliárd forintot. Viszont a vállalkozások körében osztatlan sikert arató szeptember 15-én zárult, a kkv-k műszaki technológiai hátterének fejlesztésére szolgáló pályázat korábban meghirdetett 6,8 milliárd forintos kerete a pénzek újraallokálásával ismét rendelkezésre áll.
A szektor fejlődését figyelembe kell venni a  programok megalkotásakor, a jövőben minden bizonnyal a cégek eszközeinek a fejlesztéséről áthelyeződik a hangsúly a vállalati kultúra fejlesztésére.
A 2007-ben induló második Nemzeti Fejlesztési Terv terhére már 2006-ban ki lehet írni pályázatokat, de a kifizetésekre csak 2007-től kerülhet sor. Az év végéig 22 milliárd forintos kifizetésre lehet számítani, az összes idei forrást pedig érdemes minél hamarabb, még év vége előtt lekötni.
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?