Átcsoportosítják a pályázati pénzeket

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 11:12

A GVOP monitoring bizottságának tegnapi ülésén döntés született arról, hogy átcsoportosítják a felhasználható forrásokat a népszerű és kevésbé népszerű pályázatok között. - írja mai számában a Napi Gazdaság

 
A GVOP monitoring bizottságának tegnapi ülésén döntés született arról, hogy átcsoportosítják a felhasználható forrásokat a népszerű és kevésbé népszerű pályázatok között. – írja mai számában a Napi Gazdaság
 
Ennek köszönhetően a „vállalati innováció támogatása” elnevezésű ablakot újra meg tudják nyitni a vállalkozók előtt, többet pedig a tervezetnél előbb tudnak bezárni. A módosításokra azért van szükség, mert a program 2004-es tervezése során még nem lehetett tudni, hogy az egyes kiírásokra mennyi pályázat érkezik majd.
A közös célú beruházások és fejlesztések támogatása ablaktól vontak el legnagyobb mértékben forrásokat: összesen 3,5 milliárd forintot. Viszont a vállalkozások körében osztatlan sikert arató szeptember 15-én zárult, a kkv-k műszaki technológiai hátterének fejlesztésére szolgáló pályázat korábban meghirdetett 6,8 milliárd forintos kerete a pénzek újraallokálásával ismét rendelkezésre áll.
A szektor fejlődését figyelembe kell venni a  programok megalkotásakor, a jövőben minden bizonnyal a cégek eszközeinek a fejlesztéséről áthelyeződik a hangsúly a vállalati kultúra fejlesztésére.
A 2007-ben induló második Nemzeti Fejlesztési Terv terhére már 2006-ban ki lehet írni pályázatokat, de a kifizetésekre csak 2007-től kerülhet sor. Az év végéig 22 milliárd forintos kifizetésre lehet számítani, az összes idei forrást pedig érdemes minél hamarabb, még év vége előtt lekötni.
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem