Perelnek a diákok ?

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 08:15

Az oktatási ombudsman levele alaposan felkorbácsolta a hallgatók indulatait a Budapest Média Intézetben (BMI). A Magyar Nemzetnek több - a retorzióktól tartva névtelenséget kérő - államilag finanszírozott képzésre járó diák elmondta: fel vannak háborodva, hogy éveken keresztül jogtalanul szedtek be tőlük több százezer forintnyi tandíjat "hozzájárulás" címén.

Az oktatási ombudsman levele alaposan felkorbácsolta a hallgatók indulatait a Budapest Média Intézetben (BMI). A Magyar Nemzetnek több - a retorzióktól tartva névtelenséget kérő - államilag finanszírozott képzésre járó diák elmondta: fel vannak háborodva, hogy éveken keresztül jogtalanul szedtek be tőlük több százezer forintnyi tandíjat "hozzájárulás" címén.
Sok hallgató csak a diákhitel igénybevételével tudta befizetni a százezer forintos nagyságrendű összeget félévenként. Beiratkozáskor az intézet vezetői azt ígérték a diákoknak, ezért a "hozzájárulásért" cserébe kapnak majd videokazettákat, használhatnak videokamerákat és bármikor igénybe vehetik a vágóstúdiót is. Az ígéretekből azonban kevés valósult meg - állítják a diákok -, videokamerából tudomásuk szerint összesen három darabbal rendelkezik az intézmény, azok használatára előre fel kell iratkozni és jó, ha fél tucat vágásra alkalmas számítógép van.
Egy másik diák azt mondta, fogalma sincs, mire költi az intézet vezetése azt a temérdek pénzt, amit befizetnek, de az biztos, hogy nem fejlesztésre, mint ahogy azt a sajtónak nyilatkozták. Az épület lepusztult, némely előadóterem állapota katasztrofális, az infrastruktúra csapnivaló - fogalmazott a fiatal lány. Példaként említette, hogy a napokban egyórányi várakozás után sikerült csak számítógéphez jutnia az összesen hét komputerből álló gépteremben, de kiderült, feleslegesen állta végig a sort, ugyanis a gépekről a nyáron levették a Word nevű szövegszerkesztőt, pontosabban annak kalózváltozatát, amit eddig használhattak.
De ha már nem fejlesztenek, legalább az üzemeltetést megpróbálhatnák fedezni a tandíjakból, például télen bekapcsolhatnák a fűtést, hogy ne kelljen kabátban ülnünk az előadásokon - tette hozzá egy másik egyetemista. A diákok most kíváncsian várják, hogyan nyilatkozik az egyetem oktatási rektorhelyettese az ügyben. Amennyiben nem ismeri el a jogsértést, és az egyetem nem fizeti vissza a jogtalanul beszedett pénzt, akkor beperelik az intézményt - fogadkoztak. A diákok összefogását és érdekképviseletét gyengíti, hogy a hallgatói önkormányzat többek szerint teljesen észrevétlenül működik, és ebben a fajsúlyos ügyben sem szólaltak még meg. A Magyar Nemzet is megpróbálta elérni a BMI hallgatói önkormányzatát, de kiderült, irodájukban még telefon sincs, és lapzártánkig nem reagáltak a megkeresésre.
(Forrás:edupress.hu)
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?