2020. április 6. hétfő Vilmos, Bíborka

Ennyire maradi nép a magyar? Ebben még a szerbek is előttünk járnak

  • NapiCsárt
  • 2020. február 27. csütörtök 16:31

Az EU-n belül öt év alatt 34 százalékról 50 százalékra nőtt azoknak a vállalkozásoknak az aránya, amelyek legalább egy közösségi média felületen aktívak. Ez elég meglepő szám, hiszen ma már nehéz elképzelni, hogy anélkül tudjon érvényesülni egy cég, hogy jelen lenne legalább egy felületen az interneten, viszont a friss kutatás adatai szerint Magyarországon még rosszabb a helyzet. Öt év alatt 26 százalékról csak 38 százalékra sikerült javítani a közösségi médiában aktív cégek arányát. Egyes országokhoz képest, mint Norvégia és Dánia jelentősen el vagyunk maradva, de Málta vagy Izland is sokkal járnak előttünk

Még nem volt olyan régen, alig egy hónapja, hogy a Lidl rövid időre felrobbantotta az internetet azzal, hogy a svéd húsgolyót ajánló posztjában félre nem érthető módon utalt az IKEA-ra, amelyre a üzlethálózat azonnal reagált is. Ami ezután történt, az valószínűleg meglepte a boltláncot is: vég nélkül özönlöttek a kommentek, bujtatott marketing szövegekkel.

Rengeteg cég magyar facebook-oldala használta ki az adódó ingyen reklámlehetőséget. Viszont az általános statisztikák szerint még így is sereghajtók vagyunk az EU országai közt: a magyar vállalkozásoknak mindössze 38 százaléka aktív a közösségi médiában. Az uniós országok átlaga 2019-ben 50 százalék volt az Eurostat adatai szerint.

Míg 2014-ben még csak a vállalkozások 34 százaléka használta aktívan legalább az egyik közösségi média felületet, addig ez 2019-re 50 százalékra emelkedett az Európai Unióban. Az európai országok között Málta jár az élen, itt a vállalkozások 84 százaléka használja a közösségi médiát, Norvégia a második a maga 76 százalékával, mögötte Dánia és Izland 75-75 százalékkal. A top5-be még befért Hollandia is 74 százalékkal.

A legmaradibbak a cégek Romániában a vizsgált országok közül, itt 33 százalék van jelen az online közösségi térben, amely 2014-ben is 22 százalék volt, tehát sokat nem nőtt. Bulgária (34%) és Lengyelország (37%) sem szerepelt túl fényesen ebben a statisztikában, viszont ami a legszomorúbb: hazánk hátulról a negyedik helyet foglalja el: 38 százalék csak a közösségi média felületen jelen lévő cégek aránya. Szlovákia (42%), Szerbia (49%), Szlovénia (50%), Horvátország (52%), Ausztria (60%) mind előttünk vannak.

Sokat nem is javítottunk az eredményeinken 2014 óta: akkor 26 százalék volt ez az arány. A legtöbbet az Egyesült Királyság, Dánia, Belgium, Luxemburg és Finnország javított a szósöl média használatán céges szinten: 25 százalékot vagy afelett. A legkevesebbet Bulgária javított, mindössze 6 százalékot.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Tesco

04.02-04.06
Budapest

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

  Ajánlatunk