2021. március 2. kedd Lujza

Egyre többen vásárolnak ilyen boltokban itthon: sorra nyílnak a városokban


A világjárvány okozta sokk első hulláma után, a lazítások időszakában nyitott meg Szombathely első csomagolásmentes boltja: a Fő tér szomszédságában a Kamra. Magony Kitti az ország másik végéből, Kiskunfélegyházáról hozta az ötletet: egy olyan régi vágású boltot szeretett volna, ahol a vásárló semmi hulladékot nem visz haza, ahol kimérve, csomagolóanyag nélkül lehet vásárolni. Mert nem elég - vallják a csomagolásmentes vásárlók - szelektíven gyűjteni a hulladékot, a legjobb meg sem termelni azt - írja a HelloVidék.

A csomagolásmentes boltokba többnyire előre kigondolt bevásárlólistákkal, szatyrokkal, dunsztos üvegekkel felszerelkezve érkeznek a vásárlók. Akik nem csak azt találják ki, mit vesznek, hanem azt is, miben és hogyan szállítják haza. Persze az sem baj - teszi hozzá Magony Kitti, a szombathelyi Kamra megálmodója - ha valakinél nincs táska, mert papírzacskót mindig tudnak adni.

Miért egy ilyen üzletben látja a jövőt egy fiatal, kisgyermekes anyuka?

Ha választ kapnál erre a kérdésre, illetve érdekel mi húzódik meg a vállalkozás hátterében, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked