18 °C Budapest
Zsozéatya és Osváth Zsolt (ZSHOWtime) a Pénzcentrum CasgTag vlogjában.

100 milliós üzletéről vallott Osváth Zsolt: mindent egy lapra tett fel, kinullázta magát

2023. február 25. 16:02

A CashTag, a Pénzcentrum videosorozata,a YouTube hazai kedvenceihez, a közéleti, politikai, és véleményvideós Osváth Zsolthoz, és a videojáték streaming hazai nagyágyújához, a több mint 600 000 követővel rendelkező Zsozéatyához látogatott el. De ezúttal nem az internetes tartalomgyártás volt a téma, ugyanis pár éve mindketten úgy döntöttek, a YouTube mellett szeretnék kipróbálni magukat más területen is, és végül mindketten vendéglátós vállalkozásba fogtak. Zsolti és párja a Nagymező utcában nyitották meg Európa első unikornis tematikájú bisztróját, a rózsaszín mesevilágot idéző Unicorn Bistro-t, míg Zsozéatya szintén régi álmát váltotta valóra, és üzlettársaival együtt megnyitotta az Nbert Bart, az Erzsébet körúton. A történet eddig szép, de ahogy a videoból kiderül, korántsem ennyire egyszerű a helyzete annak, aki belevág a vendéglátós bizniszbe, pláne a az elmúlt két év gazdasági körülménye között.

Ahogy a beszélgetésből kiderült, Zsozéatya a streamelés mellett nem csak a bárral foglalkozik, hanem ő a tulajdonosa az Nber energiaital márkának, és emellett még több vállalkozása van, például klímás cége. Azt hihetnénk ezzel a portfolioval már hátradőlhet az ember, de ahogy Zsozé mondta:

Egy vállalkozás ahogy működik, ahogy felépül, az kívülről tök jól hangzik. De egy vállalkozó, aki szeretne sikereket elérni, 0-24-ben dolgozik, és olyan tételekkel fizet a sikerért, amik sokkal drágábbak mint a pénz. Például a családtól elvett idő.

Az anyagi sikerekről is őszintén nyilatkozott, és ahogy mondta, a jelenlegi gazdasági helyzetben már annak kell örülni, ha nullára jönnek ki hónap végén a vállalkozásai, de mégsem aggódik, hosszú távon gondolkodik.

Anyagi sikerekről Osváth Zsolt is mesélhetne, 2022-ben arról cikkeztek a lapok, hogy étterme fél év alatt 100 milliós nyereséget ért el, de interjúnkban tisztázta ezeket a híreszteléseket:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Aki egyszer jutott már számviteli mérleg közelébe, az tudja, hogy amit leadsz, az nem a hasznod, hanem a bevételed. Igen, 100 millió forint volt a bevételünk, és nagyon büszkék vagyunk rá, de ez nem a nyereségünk, ebből jön le minden költségünk, mint például az étterem fenntartási költségei, étel-ital díjak, a dolgozók bérei és még sorolhatnám.

Amiről mindketten borzalmas emlékeket őriznek, azok a kezdeti nehézségek, például az induló tőke megszerzése, a beszállítói kör kialakítása, és az üzlethelységek kialakítása. Az induláshoz fűződő nehézségekről, olykor vicces, de sokszor elszomorító helyzetekről is őszintén mesélnek, a CashTag új adásában.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?