27 °C Budapest
Zsozéatya és Osváth Zsolt (ZSHOWtime) a Pénzcentrum CasgTag vlogjában.

100 milliós üzletéről vallott Osváth Zsolt: mindent egy lapra tett fel, kinullázta magát

2023. február 25. 16:02

A CashTag, a Pénzcentrum videosorozata,a YouTube hazai kedvenceihez, a közéleti, politikai, és véleményvideós Osváth Zsolthoz, és a videojáték streaming hazai nagyágyújához, a több mint 600 000 követővel rendelkező Zsozéatyához látogatott el. De ezúttal nem az internetes tartalomgyártás volt a téma, ugyanis pár éve mindketten úgy döntöttek, a YouTube mellett szeretnék kipróbálni magukat más területen is, és végül mindketten vendéglátós vállalkozásba fogtak. Zsolti és párja a Nagymező utcában nyitották meg Európa első unikornis tematikájú bisztróját, a rózsaszín mesevilágot idéző Unicorn Bistro-t, míg Zsozéatya szintén régi álmát váltotta valóra, és üzlettársaival együtt megnyitotta az Nbert Bart, az Erzsébet körúton. A történet eddig szép, de ahogy a videoból kiderül, korántsem ennyire egyszerű a helyzete annak, aki belevág a vendéglátós bizniszbe, pláne a az elmúlt két év gazdasági körülménye között.

Ahogy a beszélgetésből kiderült, Zsozéatya a streamelés mellett nem csak a bárral foglalkozik, hanem ő a tulajdonosa az Nber energiaital márkának, és emellett még több vállalkozása van, például klímás cége. Azt hihetnénk ezzel a portfolioval már hátradőlhet az ember, de ahogy Zsozé mondta:

Egy vállalkozás ahogy működik, ahogy felépül, az kívülről tök jól hangzik. De egy vállalkozó, aki szeretne sikereket elérni, 0-24-ben dolgozik, és olyan tételekkel fizet a sikerért, amik sokkal drágábbak mint a pénz. Például a családtól elvett idő.

Az anyagi sikerekről is őszintén nyilatkozott, és ahogy mondta, a jelenlegi gazdasági helyzetben már annak kell örülni, ha nullára jönnek ki hónap végén a vállalkozásai, de mégsem aggódik, hosszú távon gondolkodik.

Anyagi sikerekről Osváth Zsolt is mesélhetne, 2022-ben arról cikkeztek a lapok, hogy étterme fél év alatt 100 milliós nyereséget ért el, de interjúnkban tisztázta ezeket a híreszteléseket:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Aki egyszer jutott már számviteli mérleg közelébe, az tudja, hogy amit leadsz, az nem a hasznod, hanem a bevételed. Igen, 100 millió forint volt a bevételünk, és nagyon büszkék vagyunk rá, de ez nem a nyereségünk, ebből jön le minden költségünk, mint például az étterem fenntartási költségei, étel-ital díjak, a dolgozók bérei és még sorolhatnám.

Amiről mindketten borzalmas emlékeket őriznek, azok a kezdeti nehézségek, például az induló tőke megszerzése, a beszállítói kör kialakítása, és az üzlethelységek kialakítása. Az induláshoz fűződő nehézségekről, olykor vicces, de sokszor elszomorító helyzetekről is őszintén mesélnek, a CashTag új adásában.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem