12 °C Budapest

Tomán Szabina vérbeli ragadozóként csapott le a Cápák közöttben: erre költött 15 milliót

2021. március 5. 22:31

Még alig hevertük ki az RTL Klub Cápák között című üzleti showműsorának második epizódjának izgalmait, rögtön elérkeztünk a harmadikhoz: ezen a héten ugyanis két részt is levetítenek nekünk. Érdekes ötletekből és találmányokból nem volt hiány ma este sem, a milliós befektetések azonban nem repkedtek olyan sebesen. Ettől függetlenül, aki nézte, biztosan nem unatkozott egy pillanatig sem. 

Nem kellett sokat várni a Cápák között című üzleti showműsor harmadik évadának harmadik epizódjára, hiszen a tegnapi rész után máris megkaptuk a következőt, ráadásul egy sokkal barátibb időpontban.

A jövő héttől pedig már péntekenként 21:05 órától kerül a képernyőre a show.

Befektetésekben azonban nem bővelkedett a harmadik rész, mindössze egyetlen üzlet köttetett - az epizód vállalkozásai nem nyűgözték le a Cápákat. Ettől függetlenül érdemes volt figyelemmel kísérni, hiszen sokat tanulhatott belőle minden vállalkozi vágyó, sőt azok is, akik csak az élvezet kedvéért követik a showt.

Az első kishal, Balázs szenvedélyét, a motorozást és a zöld energiáról megszerzett ismereteit ötvözte vállalkozásában. Elektromos motorokat készít, melyek továbbfejlesztéséhez és engedélyeztetéséhez szüksége lett volna 60 millió forintra. Cserébe 12 százalékos részesedést kínált. A cápák keresztkérdéseire azonban nem tudott úgy felelni, hogy elégedettek legyenek vele, főként a szakértelmet és az alázatot hiányolták belőle, így nem tudta meggyőzni őket. Nem talált befektetőt. István pedig egyenesen ezt javasolta neki:

Szerintem ezt hagyd abba

A befektetők szerint jobban járna, ha elmenne alkalmazottnak és kitanulná a motorkészítést csínját-bínját, mielőtt saját vállalkozásba kezd.

Kinga, Ildikó és Vera stílszerűen űrruhában érkeztek a stúdióba, hiszen az ő termékük nem más, mint egy space cake. Persze nem olyan, mint elsőre gondolnánk, hanem inkább kozmikus, és főleg olyan egyszerű alapanyagokból áll, melyeket egy tálba öntve, zsiradék és tojás hozzáadásával máris kész sütimasszát kapunk. A termék csomagolása is kifejezetten ízléses, a kóstolások alapján az íze is remek,

a cápákat azonban ott bizonytalanították el először, amikor meghallották, hogy a bolti ára 3800 forint. Ebből nagyjából 14 db keksz jön ki.

De a nagyobb baj talán inkább az volt, hogy a számokkal is hadilábon álltak, nem tudtak felelni Lakatos István kérdéseire, belekeveredtek a válaszokba:

Engem teljesen megdöbbentett, hogy a számokkal kapcsolatban milyen bizonytalanok vagytok.

 - zárta István a beszélgetést, és ki is szállt ezen a ponton. Amúgy a cápáknak tetszett az ötlet, Balogh Levente például kifejezetten jópofának nevezte, ám ő azért nem szállt be, mert szerinte még csak az út elején járnak. Egyedül Tomán Szabina érdeklődését keltette fel az üzlet. 15 milli forintot, amennyit kértek, ő sem akart befektetni, a felét 7,5 millió forintot azonban felajánlott. Ám mivel rajta kívül mást nem tudtak meggyőzni, üres kézzel távoztak.

Szalai Ákos 53 éves villamosmérnök-informatikus és feltaláló, aki egy szabadalmaztatás alatt álló Csikk-Stop eljárással érkezett a stúdióba, mely a szemetelőket büntetné meg egy a cigarettába építhető chip segítségével. 50 milliós befektetésért cserébe 5 százalékos részesedést kínált a cégéből. Az elképzelés azonban több sebből is vérzett, amire a cápák rámutattak, így nem fektettek be.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez egy misszió, nem pedig üzlet

 - mondta Tomán Szabina.

Horváth Dániel az édesanyával egy varrodát vezet Pécsett, és egy olyan ruhadarabbal érkezett mely testi biztonságot nyújt a viselőjének.

Életem fő célja, hogy olyan terméket fejlesszek, amellyel mindig mindenki biztonságban hazaérkezhet. 

 - mondta el, majd 15 millió forintért 10 százalékos részesedést kínált a speciális védőruha gyáártásából.

Úgy állsz itt, hogy nincs még egy megrendelésed sem, és arra kérsz pénzt, ami majd a második lépcsőfok lesz. Az első lépés az kell, hogy legyen, hogy 100 darab terméket eladsz.

 - kezdte Balogh Péter a méltatását, aki szerint ez nagyon korai, nagyon rizikós üzlet, ezért kiszállt. 

Szabina volt az egyetlen, akit érdekelte Ákos üzlete, igaz nem a védelmi ruha, hanem sokkal inkább az édesanyjával közösen vezetett varrodája. A 15 millió forintjáért azonban 10 helyett 30 százaléknyi szeletet kért a tortából, melyet Ákos végül el is fogadott. Sőt, a pécsi fiatalember behúzta a Telekom Digitálisan Tettrekész Díjat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm