21 °C Budapest
Indul az újévi razzia: mutatjuk, hol számíthatunk adóellenőrzésekre

Indul az újévi razzia: mutatjuk, hol számíthatunk adóellenőrzésekre

2021. január 25. 19:31

Az adóhatóság honlapja szerint több megyében ellenőrzik január utolsó hetében az üzleteket, házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat, zöldség- gyümölcskereskedőket, építikkezéseket.

A NAV Adótraffipax nevű aloldala szerint az országban több helyen lesznek helyszíni ellenőrzések január végén. A Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 26-án terveznek helyszíni ellenőrzéseket Kalocsán. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik még a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését.

Az ellenőrök januárban is ellenőrzik az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV munkatársai Baranya megyében január 25. és 31. között, hétfőn Bólyban, az Ady Endre utcai kereskedőknél, kedden Pécsett, a Verseny utcai és a Közraktár utcai gépjármű-alkatrész üzletekben, gépjármű-szervizekben, csütörtökön pedig a megyeszékhelyen, a Rózsadombon működő adózóknál ellenőriznek. A revizorok vizsgálják a számla-, és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a pénztárgépek használatát, a jövedéki termékek értékesítését, és a forgalmazott áruk eredetét.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak az ellenőrzések, így a hét bármely napján ellenőrizhetik a hivatal munkatársai a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak betartását.

2021. január 25. és 31. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Szeghalmon, Orosházán, Szarvason és azok vonzáskörzetében végeznek próbavásárlásokat. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. január 27-én a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. január 25. és 29. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. január 25. és 29. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 25. (hétfő) Salgótarjáni járás,
 • január 26. (kedd) Balassagyarmati járás,
 • január 27. (szerda) Bátonyterenyei járás,
 • január 28. (csütörtök) Szécsényi járás,
 • január 29. (péntek) Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pizzériákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 3-4. héten az ételkiszállítással foglalkozó vendéglátóknál és építőipari vállalkozásoknál végez ellenőrzéseket. A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 3. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 18. (hétfő): Penészlek,
 • január 19. (kedd): Mátészalka,
 • január 20. (szerda): Botpalád,
 • január 21. (csütörtök): Tarpa,
 • január 22. (péntek): Nyírbátor.

A NAV munkatársai vizsgálják az ékszerjavítók és az autószerelők nyugta- és számlaadását, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. január 25. és 29. között a pékségeket és a pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot. Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • 2021.01.25. - Tolna
 • 2021.01.26. - Paks
 • 2021.01.27. - Dombóvár
 • 2021.01.28. - Tamási
 • 2021.01.29. - Bonyhád

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. január 25. és 29. között a pékségeket ellenőrzik az alábbi járások területén:

 • január 25. (hétfő) - Balatonfüred,
 • január 26. (kedd) - Pápa,
 • január 27. (szerda) - Ajka,
 • január 28. (csütörtök) - Zirc,
 • január 29. (péntek) - Veszprém.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. január 25. és február 05. között a drogériákat, valamint az étrend-kiegészítőket, gyógyhatású és biotermékeket értékesítő üzleteket ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18