4 °C Budapest
Itt a segítség: erre költik a millióikat a magyar vidéki fiatalok

Itt a segítség: erre költik a millióikat a magyar vidéki fiatalok

2019. december 16. 08:15

Egyre több fiatal igyekszik vidéken boldogulni, vállalkozást indítani, amely a lakóhelyén teremt munkalehetőséget, termel profitot. Ebben segít a Széchenyi Programiroda, mely nemcsak a pályázatok között segít eligazodni, hanem az üzleti tervek áttekintéséről, a pályázatok benyújtásáról, elszámolásokról, beszámolókról - a teljes projekt-életúton végigkíséri a fiatal vállalkozókat. A Közép - és Délkelet-Magyarországi Térség vezető tanácsadójával beszélgetett a fiatalok lehetőségeiről a HelloVidék.

HelloVidék: Az elmúlt években számos pályázat lebonyolításban segített a Dél-Alföldi Régióban. Hogyan látja, milyen mértéket ölt a vállalkozói kedv a fiatalok körében?

Sarok Krisztián: Jó látni, hogy egyre több vidéken élő fiatal itthon, a lakóhelyén szeretne saját vállalkozást indítani és érdeklődik pályázati lehetőségek iránt. Kollégáimmal igyekszünk minél szélesebb körben bemutatni az aktuális támogatási formákat, s a fiataloknak megadni a kellő ösztönzést, támogatást, viszont a döntést - hogy indulnak-e a pályázaton és vállalkozóvá válnak - nekik kell meghozniuk. Magunk között szólva: felelősségteljes döntés ez!

Miben tud segíteni a Széchényi Programiroda a fiataloknak?

A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása mind a 2007-2013-as, mind a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban fontos terület volt: több körben hirdettek számukra pályázati lehetőségeket, melyek segítségével önálló vállalkozásokat alapíthattak országszerte. Mi, itt a Széchenyi Programirodában évek óta segítjük a fiatalokat, legyen szó a vállalkozási ötlet kidolgozásáról, az üzleti tervek áttekintéséről, a pályázatok benyújtásáról, elszámolásokról, beszámolókról - a teljes projekt-életúton végigkísérjük őket.

A teljes interjú a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?