12 °C Budapest
Eljött a határidő: 5000 forint, és kötelező befizetni

Eljött a határidő: 5000 forint, és kötelező befizetni

2019. március 29. 14:30

Ma van az utolsó hétköznap, amikor a gazdálkodó szervezetek befizethetik a 2019. évi kamarai hozzájárulást. A végső határidő 2019. március 31.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara honlapján tájékoztatja is a vállalkozókat erről a kötelezettségről és a legfontosabb tudnivalókról (ezek az általános tudnivalók nem csak a budapesti cégekre vonatkoznak) - emlékeztet a Portfolio. A szabályozás értelmében 5000 forintot kell befizetnie minden vállalkozásnak a megjelölt határidőig a területileg illetékes kamarának.

Tudnivalók

Érdemes odafigyelni erre az egyébként nem túl nagy összegre, mivel a kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, ezért az adóhatóság inkasszót bocsát ki, amely - az elmaradás mértékétől függően - akár több tízezer forint plusz terhet is jelenthet a vállalkozásoknak.

Az összeget több formában is be lehet fizetni:

  • banki átutalás,
  • készpénz-befizetés, (ügyfélszolgálaton ill. a Budapest Bank Zrt. fiókjaiban)
  • sárga postai csekken (ügyfélszolgálaton igényelhető).

Az összeg átutalásánál a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adószámot és a "kamarai hozzájárulás" szöveget. A banki átutalás mellett lehetőség van az ügyfélszolgálatokon történő készpénz-befizetésre is. Egyes területi kamaráknál "sárga postai csekken" is befizethető a hozzájárulás. Erről a székhely szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara honlapján érdemes tájékozódni. Ezek az információk ide kattintva elérhetők.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Mit kapnak cserébe a cégek?

Az évi 5000 forintos kamarai hozzájárulás (hivatalosan nem tagdíj) befizetésével az adott vállalkozás az említett törvény alapján jogosulttá válik bizonyos kötelezően nyújtandó, térítésmentes kamarai alapszolgáltatások igénybevételére, így:

  • tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben,
  • üzleti partnerkeresés,
  • pályázatfigyelés.

Az üzleti partnerkeresés keretében működik az Üzlet@Hálón portál, amit a kamara az interneten lévő gazdasági katalizátornak nevez. Ez egyébként a kereskedelmi és iparkamarák üzleti adatbázisa, b2b platformja, egy e-piactér a kamarai regisztrált cégek, az önkéntes kamarai tagok és partnereik számára, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?