16 °C Budapest

Drága válás: így osztotta el a mesés vagyont Hosszú Katinka és Shane Tusup

2019. március 2. 15:58

Megegyezett a válás anyagi részleteiről Hosszú Katinka és Shane Tusup. A tét nem volt kicsi, a válás során kétmilliárd forint sorsáról kellett dönteni.

Január végén megegyeztek a válás anyagi részleteiről Hosszú Katinkáék - írja a Hot magazin. A kérdés nem volt egyszerű, egyes információk szerint ugyanis körülbelül 2 milliárd forint sorsáról kellett dönteni. A házasságuk alatt egy közös mamutcéget is felépítettek Iron Corporation Kft. néven.

Tusup nem vett részt a tárgyaláson, de a magazin információi szerint egy magyar és egy amerikai jogászt is felbérelt annak érdekében, hogy ő jöjjön ki jól anyagilag a válásból. A megegyezés állítólag zökkenőmentes volt, amelynek végén Tusup teljesen kiszáll a közös cégből.

Nem csak a közös cégről kellett ugyanakkor dönteni. Katinka eddig háromszoros olimpiai arany-és ezüstérmes, így harmincöt éves kora után élete végéig kap majd a magyar államtól 1 millió 167 500 forintot. Ennek az összegnek a fele az edzőt is megilleti, Shane Tusup így havi 583 750 forintot kap majd.

Érdemes házassági szerződést kötni

A válás során felmerülő vagyoni viták elkerülésére lehet jó megoldás a házassági szerződés.A Magyar Közjegyzői Kamara adatai szerint magyarországon az utóbbi időben egyre inkább jellemző, hogy a házastársak szerződést kötnek házasság előtt. A legtöbben azért kötnek szerződést, hogy hogy az egyik házasfél kizárja a másik fél felelősségét az általa felvett ingatlanhitel vagy vállalkozói tevékenység kockázatai alól, így óvva meg a vagyon egy részét egy esetleges adósság terhétől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A házas felek közös vagyonába ugyanis a hitelek is beletartoznak. Ahhoz azonban, hogy a házassági szerződés harmadik fél előtt is érvényes legyen, be kell jegyeztetni azt a Házassági és Élettársi Vagyonjogi Szerződések Nyilvántartásába (HÉVSZENY). A szerződésnek a válásnál is kiemelt szerepe lesz, hiszen a hosszadalmas folyamat jelentősen lerövidíthető ezáltal.

A házastársi szerződésben itthon tipikusan ingatlanok, autók, értékpapírok, bankszámlák és üzletrészek kerülnek bele, de sokan ebben szabályozzák egész aprólékosan a kiadási tételeiket és a jövőbeli vagyoni viszonyaikat is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem