21 °C Budapest
Felfüggesztett börtönt kapott Növényi Norbert

Felfüggesztett börtönt kapott Növényi Norbert

2019. február 26. 09:30

2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Növényi Norbertet a Fővárosi ítélőtábla. A vádirat szerint a cégcsoport, amellyel a korábbi olimpiai bajnok birkózó kapcsolatban állt, 1,5 milliárd forintos adócsalást követett el. Növényi szerint neki ehhez semmi köze, csak reklámarc volt.

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte adócsalás miatt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózót, színészt múlt pénteken a Fővárosi Ítélőtábla - tudta meg a PestiSrácok a bíróságtól. Az ügyben Növényi hetedrendű vádlott volt.

A vádirat szerint a cégcsoport, amellyel a korábbi olimpiai bajnok birkózó kapcsolatban állt, 1,5 milliárd forintos adócsalást követett el. Növényi tagadta a vádakat, állította: semmi köze nem volt a pénzügyekhez, csak reklámarca volt a vállalkozásnak - a hatóság nem tartotta életszerűnek a magyarázatot.

A volt sportolót tavaly júliusban 3 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság. A döntés ellen a vádlottak többsége és az ügyész is fellebbezett, az ügy ezután került a Fővárosi Ítélőtáblára, amely múlt pénteken hozta meg jelentősen enyhített ítéletét: Növényi Norbertet, az ügy hetedrendű vádlottját,  jogerősen 2 év - végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte a táblabíróság.

A büntetések enyhítésére a másodfokú bíróság egyéb enyhítő körülmények mellett a különösen jelentős időmúlásra tekintettel látott alapot - írta a lap megkeresésére a Fővárosi Ítélőtábla.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?