20 °C Budapest
Itt a nagy bejelentés: ingyenes irodát kínál egy bank cégeknek

Itt a nagy bejelentés: ingyenes irodát kínál egy bank cégeknek

2018. január 11. 11:41

Kezdő vállalkozásoknak, start-upoknak indít inkubátorházat a K&H bank. Mostantól várják cégek jelentkezését, ezek a feltételek.

Start it @K&H néven indít inkubátorprogramot start-upoknak a belga pénzintézet hazai leányvállalata. E kezdeményezés keretében üzleti tanácsadással, nyilvános előadásokkal, mentorokkal és ingyenes infrastruktúrával várja mostantól a start-upokat, azaz a nagy növekedési potenciállal rendelkező kezdő vállalkozásokat a bank.

A családi vállalatok után egy új cégtípust, a start-upokat is beemeli a bank a társadalmi felelősségvállalási stratégiájába

- mondta el a bank mai sajtóeseményén Horváth Magyarí Nóra, a K&H csoport kommunikációs vezetője.

Releváns, piacra lehet dobni, értéket lehet teremteni ezekkel a cégekkel (...) és megkérdőjelezik a status quot

- mondta el Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának vezetője a star-upokról, és hozzátette, hogy ez egy hatékonyabb társadalomhoz vezethetnek.

A Start it @K&H programba való jelentkezés feltétele, hogy egy projekt piacképes legyen, az alkotói csapat legalább 2-3 főből álljon, közülük valaki beszéljen angolul, mutatkozzanak be 3 percben, a csapat legyen dedikált a fejlődésre, vállalják, hogy rendszeresen jelen lesznek az ingyenes közösségi irodában és vegyenek részt a szakmai eseményeken.

Körülbelül 10 céget várnak az inkubátorházukba.

Akik felvételt nyernek a programba, azok többek között 6 hónapos inkubációs programban vehetnek részt, melynek keretein belül ingyenes infrastruktúrát és segítséget kapnak az üzletfejlesztés területén, valamint befektetői kapcsolatok kialakításában is támogatást kapnak. Amennyiben szükséges, a féléves program újabb hat hónappal meghosszíbbítható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy start-up az elején semmit nem kockáztat, hiszen a semmiből akar valamit létrehozni

- tette hozzá Németh Balázs, amikor a banki üzleti modellel hasonlította össze a start-upok szellemiségét. A bankok ugyanis már jelentős értéket képviselnek szerinte, tehát minden üzleti döntés esetében óriási a kockázat is.

Mindezek ellenére a banki vezető úgy gondolja, hogy mind a start-upoknak, mind pedig a K&H-nak előnyére válhat az együttműködés. A bank eltanulhatja a start-upoktól az agilitást és az innovációt, a kezdő vállalkozások pedig többek között az értékesítés és a befektetői kapcsolatok terén tanulhatnak a banktól.

A K&H már mindemellett együttműködik négy start-uppal. most ezt a számot lesz lehetőség bővíteni.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?