15 °C Budapest
A gazdagság receptje: 12 zseniális mondat Klapka Györgytől

A gazdagság receptje: 12 zseniális mondat Klapka Györgytől

2017. január 5. 11:01

Szerdán délután elhunyt Klapka György üzletember. Az táncművészből lett vállalkozónak kivételes érzéke volt a pénzhez, élete során rengeteg vállalkozásba kezdett bele, és a megtakarításokhoz is értett. Összeszedtük Klapka azon mondatait, amelyek mindenkinek segíthetnek eligazodni a pénzügyekben.

Január 4-én elhunyt Klapka György, aki tánctudása mellett kiváló üzleti érzékkel is rendelkezett. Ez utóbbinak köszönhetően jó példakép lehet sok kezdő vállalkozónak, a pénzhez való viszonya meghatározta sikereit. Persze nemcsak a vállalkozóknak, a megtakarításba kezdő magyar családoknak is kiváló tanáccsal tudott szolgálni az üzletember. Összegyűjtöttünk azokat az idézeteket Klapkától, amelyek utat mutathatnak nekünk a pénzügyi lehetőségeink kiaknázására.

Az egyik leghíresebb mondata a tévéreklámban hangzott el, ami az ékszerboltjában vásárlásra buzdított. A mindössze 15 másodperces reklám annyira kilógott a kor hirdetési kultúrájából, hogy szinte mindenki azonnal felfigyelt rá.

Íme a közelmúltban adott interjúinak legfontosabb részletei:

A kereskedelmet srác koromban kezdtem az agyaggolyókkal, amiket mi is árultunk az üzletünkben. A gyerekek megvették, én pedig aki nagyon jól golyóztam, megkérdeztem tőlük, hogy akarnak-e játszani, természetesen akartak, hiszen azért vettek. Miután általában elnyertem tőlük a golyókat, a gyerekek, vissza akartak menni az üzletbe a maradék pénzükön golyókat venni, de én azt mondtam, hogy kétszer annyi golyót adok a pénzükért, mint az apám. Miután apám megtudta, hogy tönkre akarom tenni, két óriási pofont kaptam, de a kereskedelmet nem tudta kiverni belőlem.

Business & Café

Tízből hat ötletem sikertelen, kettő nagyon sikeres. A hattal is foglalkozom, elindítom őket, de később kiderül, hogy eleve nem volt jó az ötlet. És nagyjából kettő, ami próba alatt van, amiből még lehet valami.

24.hu

Sikerorientált ember vagyok, a pénzhez nincs viszonyom, öt forintból ugyanúgy megélek, mint százmillióból. Nekem a pénz egy bizonyítvány. Ha csinálok egy egymillió forintos üzletet, akkor kaptam egy kettest. Ha csinálok egy tízmilliósat, akkor kapok egy ötöst.

Origo

Buktam én már nagyon sokszor. Elmentem Romániába, fél év alatt elvesztettem másfél millió dollárt, mert nem beszélek románul. Végül mindenki meggazdagodott, csak én lettem nagyon szegény.

HVG

Egy üzletembernek arra is fel kell készülnie, hogy vesztesége lesz - mert elkerülhetetlen. És ha összetörik és feladja, az már régen rossz. Úgyhogy nekimentem és azt mondtam majd lesz másik - és lett másik.

Business & Café

A hozzáadott értékem az, hogy mindig megpróbálok olyan dolgot csinálni, amit más nem csinál, vagy csinál, csak én más módon. És minden jónak látszó ötletet kipróbálok, megvalósítok.

24.hu

Világéletemben minden fillért törvényesen szereztem be.

Origo

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pénz az utcán hever, csak észre kell tudni venni.

Business & Café

Természetesen. Három dologba kell befektetni: egyharmad aranyba, egyharmad értékpapírba, egyharmad ingatlanba. Valamelyik a három közül mindig megy, ha meg nem, akkor kell venni.

24.hu

Soha nem féltem a bukástól, pedig sokat buktam életemben, de soha nem féltem tőle.

Business & Café

Nem tőzsdézek, mert utálom. Ráfizettem. Nem volt sikerélményem, nem voltam eléggé felkészült.

Origo

A munkát nagyon szeretem, be vagyok oltva a munkával gyermekkorom óta.

Business & Café

Bár az üzletről nem esett ekkor szó, azonban búcsúzóul mutatjuk a Klapka Györgyről készült utolsó televíziós felvételt, amely halála napján került adásba.

Címlapkép: MTI / Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17