15 °C Budapest
A gazdagság receptje: 12 zseniális mondat Klapka Györgytől

A gazdagság receptje: 12 zseniális mondat Klapka Györgytől

2017. január 5. 11:01

Szerdán délután elhunyt Klapka György üzletember. Az táncművészből lett vállalkozónak kivételes érzéke volt a pénzhez, élete során rengeteg vállalkozásba kezdett bele, és a megtakarításokhoz is értett. Összeszedtük Klapka azon mondatait, amelyek mindenkinek segíthetnek eligazodni a pénzügyekben.

Január 4-én elhunyt Klapka György, aki tánctudása mellett kiváló üzleti érzékkel is rendelkezett. Ez utóbbinak köszönhetően jó példakép lehet sok kezdő vállalkozónak, a pénzhez való viszonya meghatározta sikereit. Persze nemcsak a vállalkozóknak, a megtakarításba kezdő magyar családoknak is kiváló tanáccsal tudott szolgálni az üzletember. Összegyűjtöttünk azokat az idézeteket Klapkától, amelyek utat mutathatnak nekünk a pénzügyi lehetőségeink kiaknázására.

Az egyik leghíresebb mondata a tévéreklámban hangzott el, ami az ékszerboltjában vásárlásra buzdított. A mindössze 15 másodperces reklám annyira kilógott a kor hirdetési kultúrájából, hogy szinte mindenki azonnal felfigyelt rá.

Íme a közelmúltban adott interjúinak legfontosabb részletei:

A kereskedelmet srác koromban kezdtem az agyaggolyókkal, amiket mi is árultunk az üzletünkben. A gyerekek megvették, én pedig aki nagyon jól golyóztam, megkérdeztem tőlük, hogy akarnak-e játszani, természetesen akartak, hiszen azért vettek. Miután általában elnyertem tőlük a golyókat, a gyerekek, vissza akartak menni az üzletbe a maradék pénzükön golyókat venni, de én azt mondtam, hogy kétszer annyi golyót adok a pénzükért, mint az apám. Miután apám megtudta, hogy tönkre akarom tenni, két óriási pofont kaptam, de a kereskedelmet nem tudta kiverni belőlem.

Business & Café

Tízből hat ötletem sikertelen, kettő nagyon sikeres. A hattal is foglalkozom, elindítom őket, de később kiderül, hogy eleve nem volt jó az ötlet. És nagyjából kettő, ami próba alatt van, amiből még lehet valami.

24.hu

Sikerorientált ember vagyok, a pénzhez nincs viszonyom, öt forintból ugyanúgy megélek, mint százmillióból. Nekem a pénz egy bizonyítvány. Ha csinálok egy egymillió forintos üzletet, akkor kaptam egy kettest. Ha csinálok egy tízmilliósat, akkor kapok egy ötöst.

Origo

Buktam én már nagyon sokszor. Elmentem Romániába, fél év alatt elvesztettem másfél millió dollárt, mert nem beszélek románul. Végül mindenki meggazdagodott, csak én lettem nagyon szegény.

HVG

Egy üzletembernek arra is fel kell készülnie, hogy vesztesége lesz - mert elkerülhetetlen. És ha összetörik és feladja, az már régen rossz. Úgyhogy nekimentem és azt mondtam majd lesz másik - és lett másik.

Business & Café

A hozzáadott értékem az, hogy mindig megpróbálok olyan dolgot csinálni, amit más nem csinál, vagy csinál, csak én más módon. És minden jónak látszó ötletet kipróbálok, megvalósítok.

24.hu

Világéletemben minden fillért törvényesen szereztem be.

Origo

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A pénz az utcán hever, csak észre kell tudni venni.

Business & Café

Természetesen. Három dologba kell befektetni: egyharmad aranyba, egyharmad értékpapírba, egyharmad ingatlanba. Valamelyik a három közül mindig megy, ha meg nem, akkor kell venni.

24.hu

Soha nem féltem a bukástól, pedig sokat buktam életemben, de soha nem féltem tőle.

Business & Café

Nem tőzsdézek, mert utálom. Ráfizettem. Nem volt sikerélményem, nem voltam eléggé felkészült.

Origo

A munkát nagyon szeretem, be vagyok oltva a munkával gyermekkorom óta.

Business & Café

Bár az üzletről nem esett ekkor szó, azonban búcsúzóul mutatjuk a Klapka Györgyről készült utolsó televíziós felvételt, amely halála napján került adásba.

Címlapkép: MTI / Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45