14 °C Budapest

Nyolcvanszorosára nőtt a kockázatos adózók száma Magyarországon

MTI
2016. november 12. 11:03

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint 547 ezer adózót minősített adózói életútja alapján a harmadik negyedévben, mintegy 5 ezerrel kevesebbet, mint az előző negyedévben és a kockázatos adózók száma az előző negyedévi 420-ról több mint 36 ezerre nőtt - közölte az adóhatóság pénteken.

A NAV már harmadik alkalommal minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint az áfa-regisztrált adózókat. Mivel a harmadik negyedévben már a kényszertörlés alatt álló adózók, valamint azok is kockázatosnak minősülnek, akik adóteljesítményük 70 százalékát meghaladó adókülönbözettel vagy mulasztási bírsággal érintettek, a kockázatos adózók száma jelentősen megemelkedett, és a minősítettek 6,6 százalékát tette ki.

A megbízható adózók száma nem változott érdemben, továbbra is mintegy 190 ezren kerültek ebbe a kategóriába. Az általános kockázatú kategóriában az előző negyedévhez képest 40 ezerrel kevesebb, mintegy 321 ezer adózó van.

A minősítés eredményéről azon vállalkozások kaptak értesítést elektronikus tárhelyükre, amelyeket első alkalommal minősített a NAV, vagy amelyeknek a második negyedévhez képest változott a minősítésük. Az eredmény az ügyfélkapun keresztül elérhető eBEV portálon is lekérdezhető.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem