22 °C Budapest
Nyolcvanszorosára nőtt a kockázatos adózók száma Magyarországon

Nyolcvanszorosára nőtt a kockázatos adózók száma Magyarországon

MTI
2016. november 12. 11:03

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint 547 ezer adózót minősített adózói életútja alapján a harmadik negyedévben, mintegy 5 ezerrel kevesebbet, mint az előző negyedévben és a kockázatos adózók száma az előző negyedévi 420-ról több mint 36 ezerre nőtt - közölte az adóhatóság pénteken.

A NAV már harmadik alkalommal minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint az áfa-regisztrált adózókat. Mivel a harmadik negyedévben már a kényszertörlés alatt álló adózók, valamint azok is kockázatosnak minősülnek, akik adóteljesítményük 70 százalékát meghaladó adókülönbözettel vagy mulasztási bírsággal érintettek, a kockázatos adózók száma jelentősen megemelkedett, és a minősítettek 6,6 százalékát tette ki.

A megbízható adózók száma nem változott érdemben, továbbra is mintegy 190 ezren kerültek ebbe a kategóriába. Az általános kockázatú kategóriában az előző negyedévhez képest 40 ezerrel kevesebb, mintegy 321 ezer adózó van.

A minősítés eredményéről azon vállalkozások kaptak értesítést elektronikus tárhelyükre, amelyeket első alkalommal minősített a NAV, vagy amelyeknek a második negyedévhez képest változott a minősítésük. Az eredmény az ügyfélkapun keresztül elérhető eBEV portálon is lekérdezhető.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?