Újabb mentőcsomag az MNB-től: ezúttal kinek segítenek?

Újabb mentőcsomag az MNB-től: ezúttal kinek segítenek?

2016. október 9. 14:50

Még idén segítséget nyújthat az MNB a bajba jutott, nem fizető adósságot görgető vállalkozásoknak - írja az Index.

A Magyar Nemzeti Bank decemberig ajánlást ad ki a szabályozási hatáskörébe tartozó pénzintézeteknek arról, hogy miként lehet a legjobb módon peren kívüli eljárással, megegyezéses alapon átrendezni a vállalati szektor nem teljesítő hitelkötelezettségeit - közölte csütörtökön Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Az EBRD ismertetése szerint az ajánláscsomagot az MNB velük együttműködésben, a Magyar Bankszövetséggel és a bankszektor képviselőivel konzultálva dolgozta ki. A tervezett ajánlás technikailag nem lesz kötelező erejű, de azt várják tőle, hogy komoly meggyőző erővel bír majd a bankok számára, és fontos eszköze lesz a nem teljesítő kinnlevőségek rendezésének.

Az ajánlás az EBRD szerint a lehetséges legszélesebb körű információcserére is ösztönzi majd a bankokat, és arra, hogy a végrehajtás leállításával adjanak időt az átstrukturálásra az egyébként életképes üzleti vállalkozásoknak.

A bankszövetség további dokumentumminták kidolgozását ajánlotta fel annak érdekében, hogy rendszerszintű szabvány jöhessen létre, elősegítve az átstrukturálási eljárások hatékonyabbá és kiszámíthatóbbá tételét. Az EBRD előzményként már a múlt hónapban bejelentette, hogy a közép- és kelet-európai bankrendszereket terhelő, nem teljesítő kinnlevőségek problémájának kezelésére új online információmegosztó szolgáltatást hozott létre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az NPL Initiative (NPL: non-performing loans, nem teljesítő hitelek) nevű kezdeményezés célja, hogy a térségi bankok az információcsere mellett a nem teljesítő követelések jelentette kockázatok kivédésének lehetséges módszereit is megoszthassák egymással. A szolgáltatás a közép- és kelet-európai bankrendszerek pénzügyi stabilitásának erősítését szolgáló Bécsi Kezdeményezés szélesebb keretrendszerébe illeszkedik.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?