26 °C Budapest
Összeomlott a CBA északi központja

Összeomlott a CBA északi központja

2016. szeptember 20. 09:30

Hétfőn benyújtotta a csődeljárást önmaga ellen a Palóc Nagykereskedelmi Kft. A cég két nappal ezelőttig volt a CBA franchise-partnere, 1300 embernek tartozik a fizetésével, nekik némi reményt jelenthet a hír.

Az 1200-1300 dolgozót foglalkoztató cég Nógrád megye legnagyobb munkáltatója, és több mint 80 üzletével a CBA regionális központja - írja a Világgazdaság. Ám a cég az elmúlt három évben zsinórban veszteséges volt, tavaly már 1,9 milliárdos mínusszal zárta az évet.

A csődeljárás kezdeményezése új helyzetet teremt, hiszen a múlt héten még arról volt szó, hogy a hétvégén esetleg sikerül megállapodni a bolthálózat eladásáról, és az is felmerült, hogy a csütörtökön bezárt üzletek a leltározás után esetleg újranyitnak a héten 

- mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének (KASZ) elnöke.

A Népszabadság információi szerint az utóbbi hetekben fordult válságosra a helyzet: a boltokból eltünedezett az áru, ami arra utal, hogy kiszálltak a cég mögül az áruforgalmat finanszírozó pénzintézetek. Ugyanakkor a 2014-ben meghozott törvénymódosítás értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?