70 CBA húzhatja le a rolót: 1200 állás került veszélybe

70 CBA húzhatja le a rolót: 1200 állás került veszélybe

2016. szeptember 7. 20:00

Tízmilliókkal tartozik beszállítóinak és a bedőlés szélére került a CBA legnagyobb kelet-magyarországi boltüzemeltetője, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. A csőd esetén 1200 ember vesztené el állását és országszerte mintegy 70 CBA-üzletet kellene bezárni.

A Palóc Kft. egyik beszállítója azt mondta az Indexnek, hogy május és július között 36,5 millióért vett tőlük árut a cég, de ebből 29,5 milliót még mindig nem fizettek ki. A fennmaradó összeget néhány hónapja kezdték el törleszteni, de hetente csak 1-2 milliós értékben. Két hete azonban már ezek a törlesztések is elapadtak.

Ez vélhetően nem egyedi eset, mivel az RTL híradója is arról számolt be, hogy a cég üzleteiben teljes az áruhiány, a bolti alkalmazottak sem tudják, hogy talpon marad-e a cég.

A CBA kérdésünkre azt közölte, hogy az igazgatósága tárgyal a Palóc Kft.-vel a helyzetről, és "rövid határidőn belül döntés hoz" a franchise-partnert érintő további lépésekről.

A Palóc Kft. Nógrád megye legfontosabb foglalkoztatója, 1180 embernek adott munkát tavaly. Viszont az utóbbi években masszívan veszteséges: 2015-ben 1,9 milliárdos konszolidált mínuszt könyvelt el a cég, 2014-ben 790, 2013-ban 224 millió volt a mínusz. A cég bevétele folyamatosan csökken.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A beszállítók szerint felmerültek olyan híresztelések, hogy új befektető fog megjelenni a Palóc Kft. helyén, illetve át fognak venni boltokat a cégtől. Kerestük a Palóc Kft. vezetőit is, de nem tudtuk elérni őket.

A Népszabadság a hír kapcsán arra emlékeztetett, hogy ez lehet az első olyan kereskedelmi cég, amit be kellene zárni a kétéves bezárási szabály nyomán. A törvény szerint ugyanis minden olyan nagykereskedelmi vállalkozás elveszítené az élelmiszer-kereskedelmi jogosultságát, amely két éven át veszteséges.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?