11 °C Budapest
A cégek többsége időben befizeti a kamarai tagdíjat

A cégek többsége időben befizeti a kamarai tagdíjat

Pénzcentrum
2016. január 12. 09:31

A vállalkozások többsége időben postára adja a Budapesti Kereskedelmi Kamara és Iparkamara (BKIK) számára a 2012 óta kötelezően fizetendő ötezer forintos kamarai hozzájárulást, csak a cégek kis részénél kell végrehajtást kérni - írja a Népszabadság.

A nem fizetők számát nehéz pontosan megmondani, hiszen a nyilvántartásban egy sor valójában már megszűnt vállalkozás is szerepel. A nem fizető vállalkozások első körben csak figyelmeztetést kapnak, és csak a több éven át nem fizető vállalkozások tartozásait adja át a NAV-nak behajtásra a BKIK.

2015-ben mindössze 10 ezer behajtási kérelem érkezett a fővárosból az adóhatósághoz, 169 millió forint értékben. A vidéki kamaráknál pedig elsőre kisebbnek tűnik a nem fizető vállalkozások aránya, nagyjából a regisztrált cégek tizede nem fizette meg az ötezer forintos hozzájárulását. Ha a cégek elmulasztják a hozzájárulás : az ötezer forinton felül ilyenkor a NAV ugyanennyi ügyintézési, illetve végrehajtási költséget számol fel, azaz végső soron durván a háromszorosába kerül a nem fizetés.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?