21 °C Budapest
Fokozottan ellenőrzi a NAV a pénztárosokat

Fokozottan ellenőrzi a NAV a pénztárosokat

Pénzcentrum
2015. május 15. 09:31

Egyre gyakrabban alkalmaz forgalomszámlálót az adóhatóság, a módszer az új pénztárgépek miatt, új teret nyitott a hatóság előtt. Egy-egy vállalkozás forgalmi adatai akár egy adott bevásárlásközpont feketézőit is lebuktathatja - írja a Napi Gazdaság.

Egyre többször állít revizort a különféle vállalkozások pénztárosai mellé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A törvény már régebb óta lehetővé teszi, hogy a NAV-osok hosszabb vagy rövidebb ideig figyeljék meg az adott üzlet forgalmát, illetve azt, hogy a pénztáros beüt-e minden ügyletet. Tavaly egész évben nagyjából 270 alkalommal végeztek forgalomszámlálást az adóhivatal emberei, idén negyed év alatt már több mint 140 esetben tettek ugyanígy.

A NAV szóvivője azt mondta: a megoldás az online pénztárgépek rendszerbe állításával új lehetőségeket nyitott meg. Az információk mindenekelőtt az érintett vállalkozás tüzetes ellenőrzésére alkalmasak. A tapasztalat azt mutatja, hogy a gazdasági szereplők az eljárás miatt jóval többször állítanak ki nyugtát - mondta Kis Péter András. - Volt példa rá - jegyezte meg -, hogy az ellenőrzött cégnél a számlálás napján az egy héttel korábbi forgalom nyolcszorosát jegyezték fel a NAV emberei.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?