7 °C Budapest

Kiderült, hova viszik a pénzüket a DRB ügyfelei

2015. április 24. 16:10

Kiderült, hol nyitnak számlát a DRB bankcsoport volt céges ügyfelei. A négy banknál több mint 7 ezer magyar vállalkozás intézte pénzügyeit, de nem mindenkinek kellett új bankot keresnie.

A DRB bankcsoport vállalati ügyfeleinek 77 százaléka rendelkezik jelenleg másik hitelintézetnél is számlával, 57 százalékuk az elmúlt másfél hónapban kényszerült új számlavezetőt választani magának. A Bisnode felmérése kiderítette, melyek a legkedveltebb bankok a DRB pórul járt vállalati ügyfeleinek szemében.

Másfél hónappal a Buda-Cash brókerház és az érdekeltségi körébe tartozó DRB bankcsoport bankjainak bukását követően a Bisnode Magyarország Kft. gyorselemzésében a bankcsoport vállalatai ügyfeleinek új bankszámlanyitási preferenciáit vizsgálta.

A DRB bankcsoport bankjainál összesen 7639 vállalkozás vezetett számlát március elején, amikor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a brókerbotrányban érintett 4 bank engedélyét. A 7639-ből csaknem 5700 cég kizárólag a DRB bankcsoport ügyfele volt, más banknál nem vezetett számlát.

A DRB bankcsoport vállalati ügyfélállományának mindössze 57 százaléka nyitott új bankszámlát valamely hitelintézetnél a vizsgált másfél hónapos időszakban.

Elsőre ez a szám rendkívül alacsonynak tűnhet, ám ha figyelembe vesszük, hogy azoknak a vállalkozásoknak, akik nem nyitottak új bankszámlát március eleje óta, csaknem a fele már rendelkezett korábbról más hitelintézeteknél aktív bankszámlával, máris sokkal szebb képet kapunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Az új bankszámlát nyitó vállalkozások körében végzett vizsgálatunk során kiderült, hogy a számlanyitások számát tekintve az OTP volt a legnépszerűbb a korábbi DRB ügyfelek körében, több mint 1250 új bankszámlával. A K&H 840 új számlájával került a második helyre, a dobogó harmadik fokát pedig a Raiffeisen szerezte meg 360 új bankszámlával. Ezen bankok népszerűsége nem okozott nagy meglepetést, hiszen országos viszonylatban is ők uralják a dobogót a március óta nyitott vállalati bankszámlák terén.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?