Hajdú Péter milliárdos cégbirodalma: mi áll a háttérben?

Hajdú Péter milliárdos cégbirodalma: mi áll a háttérben?

Pénzcentrum
2015. április 15. 15:32

Sikeres három évet tudhat maga mögött Hajdú Péter. A tévés producer-műsorvezetőnek van étterme, pizzériája, érdekelt a szépségiparban, az ingatlanpiacon, a mobilfejlesztésben és a fesztiválszervezésben.

Hajdú 2010-ben szerződött a Story Tv-től a TV2-höz Esti Frizbi című show-jának gyártására, kezdetben heti rendszerességgel jelentkezett a műsor. A cég más műsorok gyártásában is részt vesz. Hajdú Péter műsora a Frizbi, de 2015-ben már az Aktívot is ő gyártja a TV2-n. Pontosabban a cége, a Frizbi Entertainment (FE) Kft.

A film-, videó- és televíziós műsorgyártással foglalkozó FE 2011-ben még nettó 560 milliós bevételt ért el, amit 2012-re 762 millióra, majd 2013-ra 1 milliárd 60 ezer forintra növelt. Eredménye mindhárom évben pozitívumot mutatott, 2013-ban 12,9 millió forintot, amit nem vettek ki a cégből, az eredménytartalékba helyeztek. A nyilvános cégadatok szerint tavaly 15 főt foglalkoztattak - derül ki az FN24 összefoglalójából.

Hajdú még három cégben érdekelt. Tavaly májusban az FE megvásárolta a Magyarország Szépe Kft. többségi tulajdonrészét, amely többek között a Miss World szépségverseny magyarországi licenctulajdonosa. Az FE gyártotta az elmúlt években is a TV2 szépségverseny műsorát, most tulajdonosként is beszálltak szervezésbe is. A cég ügyvezetője és egyik tulajdonosa Hajdú felesége, Sarka Katalin lett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,


Hajdúék papíron három éve veszteséges társaságot vettek, amely a saját tőkéjét is elvesztette, 2012-es mérlege szerint 8 milliós veszteséggel, 53 milliós tartozással zárta az évet, a saját tőkéje 33 milliós mínuszt mutatott. Ezen 2013-ra sem sikerült lényegesen javítani. Bár a mérlege 4,4 millióval több lett, így is 3,6 milliós mínuszban vannak, a tartozása majdnem 2 millióval lett több, és a vészes alultőkésítettség sem javult (a cég saját tőkéje -36,762 millió forint). Vélhetően ez 2014-ben megváltozhatott.

Hajdú Péter ügyvezetője és másodmagával tulajdonosa a 2012 júniusában bejegyzett Septemberfest Kft.-nek, amely azóta szervezi a miskolci népkerti sörfesztivált. Hajdúéknak van egy családi étterme is Törökbálinton (Like Bisztró), és mellette egy pizzériájuk is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyébként csökken a magyar cégek száma

Néhány évvel ezelőtt még a rendületlenül gyarapodó cégszám volt jellemző a magyar gazdaságra. Ez a trend azonban 2014-ben megfordult és a vállalkozások száma csökkenésnek indult. A működő társas vállalkozások száma 2014. január 1-je és 2015. január 1-je között több mint 2,5 százalékkal csökkent, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. A cégszám-csökkenés önmagában nem negatív folyamat, amennyiben hosszú távon egy kisebb, de stabilabb cégvilág létrejöttéhez járul hozzá.

Egy év alatt a legnagyobb mértékű csökkenés Nógrád és Zala megyében történt, ahol 5 százaléknál nagyobb mértékű a cégszám-csökkenés. Budapest az egyetlen terület, ahol 2% alatt tudott maradni a vállalkozások számának csökkenése az elmúlt egy évben.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?