22 °C Budapest
Jobb a sűrű fillér a ritka forintnál (x)

Jobb a sűrű fillér a ritka forintnál (x)

Pénzcentrum
2014. december 1. 03:41

"Jobb a sűrű fillér a ritka forintnál" - vallja Gere András, aki alig három évvel ezelőtt a semmiből hozta létre, a mára rendkívül jól prosperáló, nemzetközi terepen működő kisvállalkozását. A Gertrans Kft. ügyvezető igazgatójával a sikeres vállalatvezetés titkairól, a kkv-k lehetőségeiről és jövőképéről beszélgettünk.

Kérem, röviden mutassa be a vállalkozást.

Gere András: Expressz nemzetközi fuvarozással foglalkozunk az Európai Unióban; a viszonylag kis mennyiségű és terjedelmű, sürgős áruk szállítására specializálódtunk. A cég székhelye Nyíregyházán van, de fuvarozást főleg az EU-ban végzünk.

Hogyan kezdődött? Meséljen a vállalkozás kezdeti éveiről.

Gere András: A vállalkozás létrejöttét korábbi munkahelyem váratlan elvesztése motiválta (14 évig köztisztviselő voltam). Mérnöki és pénzügyi szakértői diplomával sem tudtam lakhelyem és környezetében elhelyezkedni versenyképes fizetéssel, így magamnak kellett "kitalálnom" munkahelyet. Próbáltam nyitott szemmel járni és egy véletlen hozta az ötletet: egy ismerősöm próbált kijuttatni 1 napon belül Németországba egy igen fontos gyártógép számítógépes irányítóegységét, és az expressz szállításra tekintettel méregdrága fuvardíjon sikerült csak, és Nyíregyházáról nem is talált rá vállalkozót. Családi segítséggel vásároltam meg az első kisáru-szállító tehergépjárművemet és saját magam vezetve elindult a vállalkozás. Az ehhez szükséges összeget a Cib Bank biztosította eseti hitel formájában.

Hol tartanak most?

Gere András: Természetesen, mint mindenhol, voltak kezdeti nehézségek, de ezekre odafigyelve, működőképes, nyereséges vállalkozást tudtam felépíteni, alig 3 év alatt. Az elmúlt években 2186 fuvart végeztünk Európa szinte összes országába, több mint 2 millió km megtételével. Jelenleg 6 főt és számos alvállalkozót foglalkoztatunk, és 614 aktív üzleti partnerünk van. Éves árbevételünk 60millió forint körül lesz 2014-ben.

Mit gondol, mi a cég sikerének a titka?

Gere András: Vállalkozásosomat a "jobb a sűrű fillér a ritka forintnál" közmondás találóan jellemzi. Személy szerint én az elérni kívánt nyereség befektetési igényét tartom szem előtt, egy vállalkozási formáról szerintem ez mond el a legtöbbet. Számításaim szerint jelenleg ez a fuvarozó szektorban, a kisáru-szállító kategóriában a legkedvezőbb. Cégem sikerét emellett elsősorban az alkalmazottaim megválasztásában látom; többek között becsületes korrekt munkavégzésükben és a kiváló hozzáállásukban, megfelelő nyelvtudásukban.

Sikertényezők Bodnár Zoltán, a CIB Kisvállalati terület vezetőjének szemével:
  • Elkötelezett vezetés
  • Tudatos, megfontolt fejlődés
  • Üzleti lehetőségek felismerése

Mire számít a jövőben?

Gere András: Távolabbi tervem, a cég gépjárműparkjának bővítése és frissítése, illetve szeretnék Németországban egy telephelyet bérelni.

Egy családi vállalkozásnál előbb-utóbb felmerül, ki viszi majd tovább a stafétabotot. Gondolkodtak már azon, ki viszi majd tovább a céget - családon belül marad?

Gere András: Két fiam van, a fiatalabb 1 éves, az idősebb 15, aki most készül gimnáziumba. Remélem a cég vezetésében majd a nagyobbik fiú is részt vállal majd egyszer. Bár a céget családon belül szeretném tartani, ettől függetlenül azonban szükségem lesz a közeljövőben egy profi fuvarszervezőre, aki a mindennapi munkaterhet megkönnyíti, illetve lesz majd időm törni a fejem további innovációkon.

A megjelenés támogatója a hazai vállalkozások szakértő partnere a CIB Bank Zrt.

(x)
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?