13 °C Budapest

Jobb a sűrű fillér a ritka forintnál (x)

Pénzcentrum
2014. december 1. 03:41

"Jobb a sűrű fillér a ritka forintnál" - vallja Gere András, aki alig három évvel ezelőtt a semmiből hozta létre, a mára rendkívül jól prosperáló, nemzetközi terepen működő kisvállalkozását. A Gertrans Kft. ügyvezető igazgatójával a sikeres vállalatvezetés titkairól, a kkv-k lehetőségeiről és jövőképéről beszélgettünk.

Kérem, röviden mutassa be a vállalkozást.

Gere András: Expressz nemzetközi fuvarozással foglalkozunk az Európai Unióban; a viszonylag kis mennyiségű és terjedelmű, sürgős áruk szállítására specializálódtunk. A cég székhelye Nyíregyházán van, de fuvarozást főleg az EU-ban végzünk.

Hogyan kezdődött? Meséljen a vállalkozás kezdeti éveiről.

Gere András: A vállalkozás létrejöttét korábbi munkahelyem váratlan elvesztése motiválta (14 évig köztisztviselő voltam). Mérnöki és pénzügyi szakértői diplomával sem tudtam lakhelyem és környezetében elhelyezkedni versenyképes fizetéssel, így magamnak kellett "kitalálnom" munkahelyet. Próbáltam nyitott szemmel járni és egy véletlen hozta az ötletet: egy ismerősöm próbált kijuttatni 1 napon belül Németországba egy igen fontos gyártógép számítógépes irányítóegységét, és az expressz szállításra tekintettel méregdrága fuvardíjon sikerült csak, és Nyíregyházáról nem is talált rá vállalkozót. Családi segítséggel vásároltam meg az első kisáru-szállító tehergépjárművemet és saját magam vezetve elindult a vállalkozás. Az ehhez szükséges összeget a Cib Bank biztosította eseti hitel formájában.

Hol tartanak most?

Gere András: Természetesen, mint mindenhol, voltak kezdeti nehézségek, de ezekre odafigyelve, működőképes, nyereséges vállalkozást tudtam felépíteni, alig 3 év alatt. Az elmúlt években 2186 fuvart végeztünk Európa szinte összes országába, több mint 2 millió km megtételével. Jelenleg 6 főt és számos alvállalkozót foglalkoztatunk, és 614 aktív üzleti partnerünk van. Éves árbevételünk 60millió forint körül lesz 2014-ben.

Mit gondol, mi a cég sikerének a titka?

Gere András: Vállalkozásosomat a "jobb a sűrű fillér a ritka forintnál" közmondás találóan jellemzi. Személy szerint én az elérni kívánt nyereség befektetési igényét tartom szem előtt, egy vállalkozási formáról szerintem ez mond el a legtöbbet. Számításaim szerint jelenleg ez a fuvarozó szektorban, a kisáru-szállító kategóriában a legkedvezőbb. Cégem sikerét emellett elsősorban az alkalmazottaim megválasztásában látom; többek között becsületes korrekt munkavégzésükben és a kiváló hozzáállásukban, megfelelő nyelvtudásukban.

Sikertényezők Bodnár Zoltán, a CIB Kisvállalati terület vezetőjének szemével:
  • Elkötelezett vezetés
  • Tudatos, megfontolt fejlődés
  • Üzleti lehetőségek felismerése

Mire számít a jövőben?

Gere András: Távolabbi tervem, a cég gépjárműparkjának bővítése és frissítése, illetve szeretnék Németországban egy telephelyet bérelni.

Egy családi vállalkozásnál előbb-utóbb felmerül, ki viszi majd tovább a stafétabotot. Gondolkodtak már azon, ki viszi majd tovább a céget - családon belül marad?

Gere András: Két fiam van, a fiatalabb 1 éves, az idősebb 15, aki most készül gimnáziumba. Remélem a cég vezetésében majd a nagyobbik fiú is részt vállal majd egyszer. Bár a céget családon belül szeretném tartani, ettől függetlenül azonban szükségem lesz a közeljövőben egy profi fuvarszervezőre, aki a mindennapi munkaterhet megkönnyíti, illetve lesz majd időm törni a fejem további innovációkon.

A megjelenés támogatója a hazai vállalkozások szakértő partnere a CIB Bank Zrt.

(x)
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem